Social

Caravanele Sanatatii , la a treia reuniune

Doina Ganea
5 sep 2009 821 vizualizări
Filiala de Cruce Rosie Vrancea demareaza trei proiecte pentru integrarea sociala a romilor din Suraia, Odobesti si Slobozia Bradului, prin efectuarea de analize gratuite si asigurarea asistentei medicale

Ieri a avut loc cea de-a treia intilnire a reprezentantilor din cadrul celor trei proiecte pe sanatate derulate de Filiala de Cruce Rosie Vrancea si care vizeaza imbunatatirea starii de sanatate a romilor. La intilnirea de ieri la Crucea Rosie au participat cei responsabili cu implementarea acestor proiecte, respectiv Rodica Davidean, directorul filialei de Cruce Rosie, dr. Rodica Soana, vicepresedintele filialei, profesorul Lidia Boc, formator in cadrul proiectelor si reprezentantul Primariei Slobozia Bradului, Viorel Visan, referent. Primul proiect, "Caravana Integrarii", finantat prin PHARE, in valoare de aproape 50.000 de euro, are ca scop efectuarea de analize gratuite si asigurarea asistentei medicale la persoanele din rindul comunitatii rome din comuna Suraia. "Caravana Prosana" este cel de-al doilea proiect derulat pina in noiembrie de catre filiala de Cruce Rosie Vrancea pentru romii din Odobesti. Grupul tinta al programului este reprezentat de 200 de persoane de etnie roma din Odobesti. Proiectele nu prevad doar efectuarea de analize medicale, ci si formarea unui grup de 5 mediatori sanitari de etnie roma, care urmeaza un curs de formare sub indrumarea profesorului Lidia Boc, urmind ca dupa finalizarea proiectului cei 5 mediatori sanitari sa continue activitatea in rindul comunitatii. "Caravana Prosana" s-a alaturat in acest fel proiectului deja demarat in localitatile Suraia si Slobozia Bradului. Etnia roma va beneficia de servicii medicale si de educatie si gratie celui de-al treilea proiect - "Caravana Promedica", parte integranta din Strategia Nationala pentru imbunatatirea situatiei Romilor. Proiectul a inceput pe 15 ianuarie, dureaza 11 luni si dispune de un buget de 44.260 de euro prin programul Phare, care reprezinta 88,95% din valoarea proiectului, diferenta fiind asigurata de la Consiliul Local. Grupul tinta din aceasta localitate vizeaza 5.000 de persoane. Filiala de Cruce Rosie are deja traditie in derularea proiectelor cu finantare europeana, astfel de programe fiind implementate in mai multe localitati vrincene vulnerabile din perspectiva comunitatii rome. "In cadrul tuturor proiectelor am avut tot sprijinul din partea comunitatii si din partea medicilor din localitate. Potrivit programului, in noiembrie, la sfirsitul proiectelor, aparatura medicala, calculatoarele si elementele de birotica achizitionate pe parcursul acestora vor reveni atit primariilor cit si Filialei de Cruce Rosie Vrancea", a declarat medicul Rodica Soana. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.