Social

Discutii despre stadiul lucrarilor la Statia de Epurare

Iulia Crețu
2 sep 2009 928 vizualizări
Deocamdata nu se stie pentru cit timp va mai fi poluat riul Putna

La inceputul saptaminii viitoare conducerea Companiei de Utilitati Publice SA Focsani va avea o intilnire cu firmele care lucreaza la Statia de Epurare de la Mindresti. Directorul companiei, Gheorghe Vasilescu, sustine ca abia atunci va putea anunta stadiul lucrarilor, dar si data la care municipiul va beneficia de tehnologiile noii statii. Desi initial termenul de predare era stabilit in luna iulie, din cauza anumitor intirzieri cu forta de munca, dar si la testele pe noile tehnologii, acesta a fost aminat pentru luna septembrie. CUP SA Focsani a derulat la Mindresti un proiect european de 12 milioane de euro menit a moderniza modul de tratare a apelor menajere provenite din municipiu si care polueaza nepermis de mult riul Putna, dar si alte ape de suprafata. Potrivit ultimelor rapoarte asupra calitatii factorilor de mediu din Vrancea s-au inregistrat depasiri la mai multe substante chimice nocive pentru mediu, printre care amoniu, azotati, detergenti si diferite suspensii si reziduuri. Din acest motiv, riul Putna a fost incadrat in clasa a III-a de calitate, ceea ce inseamna ca este o apa murdara, potrivit normelor in vigoare. Cei de la Agentia Judeteana pentru Protectia Mediului spun ca statia de epurare a orasului Focsani este principala sursa de poluare cu ape uzate menajere din judet. Datorita lucrarilor in curs de executie, in cursul anilor 2008 si 2009 statia a functionat doar cu treapta mecanica, fapt pentru care s-au inregistrat depasiri frecvente la indicatorul NH4 (amoniu) fata de limitele autorizate. Potrivit specialistilor, Statia de epurare va fi unica in Romania, avind o serie de echipamente noi, sistem inovator de tratare a apelor uzate si beneficiind de o tehnologie de ultima generatie. Aceasta va permite inclusiv captarea mirosurilor si uscarea namolului care ar putea fi folosit ulterior ca ingrasamint pentru agricultura. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.