Social

Laminate promite compensatii pentru cei 400 de concediati

Iulia Crețu
29 aug 2009 785 vizualizări
De la 15 septembrie, 400 de muncitori sint concediati din lipsa comenzilor si a blocajului de pe piata de profil

In cadrul sedintei Comisiei de Dialog Social de la Prefectura, care s-a derulat ieri, reprezentantii Institutiei Prefectuluii au fost instiintati cu privire la concedierea a 400 de angajati de la sucursala Focsani a SC Laminate SA Bucuresti, incepind cu data de 15 septembrie. Motivele renuntarii la serviciile muncitorilor sint scaderea cererii de produse pe piata materialelor de constructii, coroborat cu resursele financiare scazute de care dispune societatea pentru a asigura 75% din salariul de incadrare. "Societatea dispune de un numar total de 443 salariati, structurati astfel: personal TESA si maistri, 61 de persoane, si muncitori, 382 persoane. Unitati care in mod obisnuit asigurau aprovizionarea cu materie prima au fost nevoite, la rindul lor, sa-si restringa activitatea partial sau chiar total (Arcelor Mittal Steel Galati, Mechel Tirgoviste si Ductil Steel Buzau). Intrucit concedierea colectiva va viza majoritatea salariatilor, nu se mai justifica stabilirea criteriilor pentru evaluarea si selectia acestora, urmind a se mentine doar posturile strategice si imperios necesare asigurarii la nivel minim a existentei societatii. Intrucit salariatii vor fi concediati datorita opririi activitatii societatii, nu se mai justifica adoptarea unor masuri pentru limitarea concedierilor. Pentru atenuarea consecintelor concedierii, societatea, in functie de posibilitatile financiare, va acorda compensatii salariale, in conformitate cu prevederile legale si ale Constractului Colectiv de Munca la Nivel de Unitate", se arata in notificarea Laminate SA catre institutiile din domeniul Muncii. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.