Social

Medicii primari cu leafa cit cel mult cinci salarii minime

Ziarul de Vrancea
22 aug 2009 964 vizualizări
Profesorii universitari cu peste 40 de ani vechime ar putea cistiga 7,6 salarii minime, în timp ce un asistent cu o vechime de 35-40 ani ar putea avea un venit echivalent cu maximum 3,4 salarii minime pe economie.

Un profesor cu grad I, ciclul II Bologna, va cistiga intre 3,4 si 4,1 salarii minime, in functie de vechime, in timp un profesor gradul II cu studii superioare, ciclul I Bologna, ar putea cistiga intre 2,65-3,4 salarii minime pe economie. O educatoare sau un maistru-instructor cu studii de nivel liceal cu grad I ar urma sa cistige intre 2,2-3,5 salarii minime pe economie.

Totodata, un medic primar ar putea cistiga intre 4,05 salarii minime si 5,1 salarii minime pe economie, in timp ce venitul maxim al unei asistente medicale ar putea ajunge la 3 salarii minime pe economie.

Un manager de spital cu peste 400 de paturi ar urma sa cistige maximum 6,8 salarii minime, iar un manager de spital cu mai putin de 400 de paturi cel mult 6,3 salarii minime.

în armata, cel mai mare salariu va echivala cu 10,35 salarii minime pe economie, in timp ce un simplu soldat va cistiga 1,5 salarii minime pe economie. "Seful Statului Major General, secretar de stat - sef al Departamentului Ordine si Siguranta Publica, prim-adjunctul directorului Serviciului Roman de Informatii, prim-adjunctul directorului Serviciului de Informatii Externe, directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale si directorul Serviciului de Protectie si Paza vor avea un salariu echivalent cu 10,35 salarii minime pe economie", se arata in anexa din proiectul Legii Unitare de salarizare.


Salariul de referinta


Guvernul nu a ajuns inca la un acord in legatura cu forma finala a Legii unitare de salarizare si s-a intrunit din nou aseara, miza fiind stabilirea nivelului de referinta pentru grila de salarizare. "Sint pareri diferite in ceea ce priveste introducerea salariului minim pe economie pentru calcularea celorlalte salarii ale bugetarilor si o serie de ministri doresc un coeficient 1 care sa aiba o valoare fixa", au declarat, pentru NewsIn, surse guvernamentale. în cazul in care salariul minim ar reprezenta nivelul de referinta pentru grila de salarizare a sistemului bugetar, orice majorare a sa ar creste automat cheltuielile de personal ale Executivului. Sedinta Executivului s-a terminat dupa inchiderea editiei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.