Social

Medicii string semnaturi pentru sporirea bugetului Sanatatii

Ciprian Fânaru
20 aug 2009 863 vizualizări
Campania are ca scop elaborarea unui proiect legislativ care presupune acordarea a 6% din PIB pentru sectorul sanitar

Patronatul Medicilor de Familie a demarat recent o actiune de stringere de semnaturi pentru initierea unui proiect legislativ privind finantarea Sanatatii cu 6% din PIB. Actiunea cu raspindire nationala se va incheia la finalul lunii august, dupa care dosarele cu semnaturi vor fi strinse la nivelul fiecarui judet si vor ajunge in cele din urma pe masa Parlamentului. Pentru a sensibiliza oamenii, halatele albe au conceput chiar o scrisoare menita sa atraga sprijinul populatiei pentru demersul medicilor. "Te simti incapabil sa lupti cu sistemul, te simti inselat in fiecare an cind ti se promite ca vor fi mai multi bani pentru sanatatea ta? Simti ca viata copilului tau ar putea fi pusa oricind in pericol? Nu iti ajung niciodata banii din buzunar pentru medicamentele tale, pentru analize, te-ai saturat sa auzi mereu ca "fondul s-a terminat"? îti este frica sa te internezi in spital, si amini mereu momentul, pentru ca spitalul arata ca un ghetou? Ai fost obligat sa-ti platesti medicamentele in timpul spitalizarii, pentru ca nu au mai ajuns banii pentru a le primi gratuit? Ai fost tratat in strainatate si ai vrea sa fii la fel de bine tratat si in tara ta? Este momentul sa preiei initiativa!", suna discursul retoric transmis de dr. Grigore Hanta, presedintele Patronatului Medicilor de Familie din Vrancea si membru in Colegiul Director al Federatiei Nationale a Patronatelor MF. "Este momentul ca pentru sanatatea ta TU sa decizi cit vrei sa investesti! Mergi la medicul tau de familie si semneaza pentru sanatatea ta!" este indemnul Patronatului Medicilor de Familie din Vrancea, care vrea sa obtina finantare de la ministerul de resort cu ajutorul implicarii cetatenilor. (Ciprian FANARU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.