Social

Ministerul Dezvoltarii vrea ANL-uri la Fitionesti si Suraia

Iulia Crețu
19 aug 2009 1087 vizualizări
In acest an sint planificate pentru constructie aproape 400 de locuinte pentru tineri in intreg judetul u alesii locali din Focsani fac primul pas pentru vinzarea ANL-urilor

Agentia Nationala pentru Locuinte intentioneaza sa construiasca in Vrancea aproape 400 de apartamente pentru tineri in acest an. Ministerul Dezvoltarii Regionale a alocat pentru acest obiectiv de investitii peste un milion de lei, locuintele fiind planificate a fi ridicate atit in Focsani, dar si la Adjud, Gugesti sau Dumbraveni, Suraia, Paunesti si Fitionesti. De altfel, la sedinta de Consiliu Local Focsani de martea viitoare, in atentia alesilor municipali va intra si proiectul de hotarire privind incredintarea in folosinta gratuita catre Agentia Nationala pentru Locuinte a terenului in suprafata de 29.278,00 mp, situat in oras, Calea Munteniei nr. 57, in vederea construirii de locuinte cu credit ipotecar si locuinte pentru tineri destinate inchirierii, pe durata realizarii investitiei. In acelasi domeniu, municipalitatea face primii pasi spre vinzarea primelor ANL-uri din cartierul SUD, prin trecerea blocurilor din domeniul public al municipiului in cel public al statului. Ulterior se va realiza o expertiza privind valoarea apartamentelor din blocurile ANL care se vor vinde chiriasilor. In plus, de la acelasi minister au fost repartizati bani si pentru lucrari in comune, izolarea termica a blocurilor sau continuarea constructiilor la salile de sport. La sisteme de alimentare cu apa, fondurile au crescut fata de anul trecut de doua ori. "Daca in 2008 s-au alocat 2.152.000 lei, care s-au decontat 100% pentru lucrari si executie la sisteme de alimentare cu apa, in 2009 s-au alocat 5.000.000 lei de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale. Toti acesti bani au intrat prin Consiliul Judetean si de ei beneficiaza 9 comune, cu lucrari noi, 12 comune cu lucrari in continuare", a declarat deputatul Alin Trasculescu. In privinta programului de reabilitare termica a locuintelor, acesta a punctat ca localitatea din coasta municipiului resedinta de judet, Cimpineanca, a reusit sa obtina fonduri consistente pentru anveloparea blocurilor. In total, pentru izolare termica la blocuri, Vrancea a primit 1.494.000 lei. (Iulia CRETU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.