Social

A fost aprobat Planul de Protectie si Incluziune Sociala

Ciprian Fânaru
18 aug 2009 1071 vizualizări
La finalul saptaminii trecute, la sediul Institutiei Prefectului a avut loc sedinta de prezentare si aprobare a Planului Judetean de Protectie Sociala si Incluziune Sociala

Documentul a fost realizat in conformitate cu prevederile Hotaririi Guvernului nr. 1217/2006 privind constituirea mecanismului national pentru promovarea incluziunii sociale. Propunerile membrilor comisiei pentru realizarea obiectivelor planului au fost centralizate, tinindu-se cont de cele trei obiective prioritare din Planul National de Actiune in Domeniul Incluziunii Sociale, si anume cresterea gradului de ocupare a persoanelor defavorizate, promovarea politicilor familiale integrate prin acceptarea unui pachet de masuri eficiente de prestatii si servicii sociale si continuarea eforturilor pentru imbunatatirea conditiilor de viata ale cetatenilor de etnie roma. La sedinta au participat reprezentantii mai multor institutii, printre care Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, Directia de Sanatate Publica, Casa de Asigurari de Sanatate, Casa Judeteana de Pensii, Inspectoratul Judetean de Politie, care au atributii in domeniu. Au fost de asemenea prezente asociatii si fundatii, primari din judet precum si reprezentantii Directiei de Munca si Protectie Sociala, care asigura secretariatul Comisiei Judetene. "Directia de Munca si Protectie Sociala (DMPS) Vrancea se regaseste cu activitati la Obiectivul prioritar 2 «Promovarea politicilor familiale integrate prin acceptarea unui pachet de masuri eficiente de prestatii si servicii sociale» prin realizarea de propuneri pentru acordarea ajutoarelor financiare si ajutoarelor de urgenta pentru familiile defavorizate din bugetul de stat, precum si pentru acordarea ajutorului social, in conformitate cu prevederile Legii venitului minim garantat", spune directorul coordonator al DMPS, Adrian Juravle. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.