Social

Probleme cu apa curenta la Vizantea

Ciprian Fânaru
18 aug 2009 984 vizualizări
Cetatenii spun ca, desi s-au racordat la noul sistem de alimentare, au beneficiat de apa doar doua luni u primarul da vina pe consumul prea mare si spune ca ii va obliga pe oameni sa-si monteze apometre Locuitorii din comuna Vizantea Livezi se pling ca nu au apa curenta, in ciuda faptului ca s-au investit bani buni intr-un sistem de alimentare

Oamenii se vaita ca trebuie sa care apa cu galetile de la fintini si izvoare din cauza ca au avut apa doar doua luni dupa ce s-a dat drumul la alimentare. Aceasta cu toate ca valoarea totala a investitiei s-a ridicat la 3.500.000 lei. "Am vrea si noi sa stim si noi pe ce s-au cheltuit banii. Se spune ca proiectul a insemnat cheltuieli de peste 35 de miliarde de lei vechi. De pe urma acestuia trebuiau sa beneficieze trei sate: Piscul Radului, Livezile si Vizantea Razaseasca. Un alt aspect care mi-a fost confirmat a fost faptul ca oamenii au platit pentru a fi racordati la sistemul de canalizare, dar la mai multe persoane, inclusiv in cazul meu, nu s-a eliberat vreo chitanta", s-a plins un locuitor din satul Piscul Radului. In replica, primarul localitatii spune ca de vina este consumul mult prea mare de apa, astfel ca sistemul de alimentare cu apa nu face fata. "Se consuma la irigat, la constructii. Pe timp de noapte, de exemplu, se consuma in prostie. Oamenii nu vor sa inteleaga, sint rai, nu vor sa-si instaleze apometre. Nu stiu ce o sa fac, o sa fiu mai dur in viitoarea sedinta de Consiliu Local, o sa propun confiscari, sanctiuni", a precizat Fanica Ciobotaru, primarul din Vizantea Livezi. Edilul mai spune ca singura solutie este contorizarea, actiune care momentan este la inceput si adauga ca nu este nici o problema legata de functionarea sistemului sau de racordarea locuitorilor. "Am demarat lucrarile pentru montarea a 100 de apometre, 50 sint deja montate in acest moment. Sistemul e prevazut pentru 5 "" 6 metri cubi/gospodarie, dar oamenii consuma mai mult, am aflat chiar ca in perioada asta s-au vindut foarte multe furtunuri. Probabil atunci cind am sa dau apa cu 1leu/mc or sa se limiteze la cei 5 "" 6 mc", a aratat primarul liberal Fanica Ciobotaru. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.