Social

Razie printre cersetori de Sfinta Marie

Raluca Manolache
17 aug 2009 899 vizualizări
Cei care apeleaza la mila focsanenilor au fost luati pe sus in acest week-end de catre politisti u cel mai vechi client la Politiei este un tinar de 29 ani, care a adunat 150 de amenzi pentru cersetorie

Persoanele care apeleaza la mila focsanenilor pentru a cistiga ceva bani au fost luati in vizor de politisti. In acest week-end, oamenii legii au iesit pe strazile din Focsani si au incercat sa ii convinga pe cersetori sa renunte la aceasta "meserie", fiind aplicate in acest sens sanctiuni si avertismente. "In ultimele saptamini am constatat ca pe raza municipiului Focsani numarul persanelor care cersesc a crescut. Profitind de faptul ca este sarbatoarea "Adormirea Maicii Domnului" am considerat oportuna desfasurarea unei actiuni pe linia combaterii cersetoriei si vagabondajului pe raza orasului", spune subcomisarul Zorel Burlan, ofiterul coordonator al Politiei de Proximitate. S-a mers cu precadere in zona lacaselor de cult unde cersetorii s-au strins cu gindul ca vor putea scoate ceva bani de la enoriasii care vin la slujbe in aceasta mare sarbatoare crestina. De exemplu, o femeie de 35 ani din Marasesti a venit insotita de copilas pentru a-i impresiona pe focsaneni. In momentul in care a fost luata la intrebari de oamenii legii femeia a inceput sa caute scuze pentru faptul ca se afla in strada. "Nu am buletin la mine. L-am lasat la farmacie pentru ca am copilul bolnav. De cind mi-a plecat barbatul de acasa nu ne mai merge bine. Sint operata si copilul este bolnav", s-a plins femeia. In cele doua zile de sarbatoare, politistii au reusit sa ridice din strada 83 de cersetori, insa doar 55 au fost sanctionati, valoarea amenzilor aplicate fiind 5.500 lei. Cele 28 de avertismente au fost aplicate persoanelor care stateau cu mina intinsa deoarece nu erau apte de munca pentru ca prezentau diferite defecte fizice, cum ar fi membre amputate, rani infectate sau malformatii. De asemenea, 32 dintre acestia sint din Focsani, restul fiind din alte zone alte tarii. "Noi avem o baza de date cu cersetorii din Focsani, dar in aceste zile de sarbatoare vin cersetori si din Marasesti, Adjud si chiar din alte judete ale tarii, precum Vaslui, Birlad si Iasi", mai spune Zorel Burlan. Chiar daca oamenii legii incearca sa elimine acest fenomen, cersetorii nu prea tin cont de sanctiunile primite. Asa se face ca un tinar de 29 ani din Focsani, pe nume Dumitru Lautaru, a reusit sa stringa pina la aceasta virsta 150 de sanctiuni pe aceasta linie. (Raluca MANOLACHE)


  • Rutieristii au iesit pe strazi


  • Si politistii de la Circulatie au iesit pe strazile din Focsani, dar si in judet, la Biliesti, Suraia, Tifesti sau Bizighesti, pentru a monitoriza traficul. Lucratorii de la Serviciul Politiei Rutiere au reusit in citeva ore sa constate trei infractiuni, o persoana a fost prinsa la volan desi nu avea permis, iar alti doi soferi se aflau sub influenta bauturilor alcoolice. Astfel, simbata noapte, politistii l-au depistat pe Adrian Corduneanu, de 54 ani, din Focsani, in timp ce conducea auto marca Nissan pe raza localitatii Tifesti, avind o concentratie de 0,76 mg/l alcool pur in aerul expirat. Focsaneanului i s-a intocmit dosar penal, fiindu-i recoltate probe biologice de singe in vederea stabilirii alcoolemiei. "Scopul acestei actiuni a fost depistarea conducatorilor auto care conduc sub influenta bauturilor alcoolice sau fara permis", spune subinspectorul Catalin Manea, de la Politia Rutiera. Per total au fost aplicate 37 sanctiuni in valoare de 4.730 lei. (R. M.)


    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 0

    Adaugă comentariu
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.