Social

Copiii orfani merg in tabere pe banii ONG-urilor

Mihaela Beșleagă
14 aug 2009 1358 vizualizări
intr-un comunicat de presa, directorul de la Protectia Copilului, Toader Ghetu, acuza institutia in care fiul sau este director

Din cauza constringerilor financiare, copiii si tinerii orfani, institutionalizati in centrele Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), nu au mai mers in tabere in acest an pe banii institutiei. DGASPC, aflata in subordinea Consiliului Judetean, arunca aceasta situatie pe umerii unei alte institutii, Directia Judeteana de Tineret, condusa de directorul democrat-liberal Adrian Baciu. "Directia Judeteana de Tineret Vrancea a considerat ca tinerii si copiii aflati in sistemul de protectie al DGASPC nu sint cazuri sociale si nu au putut fi accesate locuri. Ni s-au promis citeva locuri in tabara Galaciuc, dar trimit un copil orfan din Tulnici la Galaciuc? Am mai avut oferte, dar nu am avut bani", a spus Toader Ghetu, directorul Protectiei Copilului. De mentionat ca la DJT director coordonator adjunct este chiar fiul lui Toader Ghetu, Catalin, dar despre care tatal sau sustine ca nu prea are putere de decizie in institutie. Postul de director coordonator adjunct s-a infiintat in acest an ca urmare a celebrei Ordonante de Guvern nr. 37, in conditiile in care institutia are o mina de salariati. Chiar daca directorul spune ca autoritatile nu s-au implicat, mai multi copii vor ajunge totusi in tabere in aceasta vacanta, datorita colaborarii DGASPC cu mai multe ONG-uri. Astfel, la mare vor merge 15 copii din modulele de tip familial din cadrul Serviciului de Tip Rezidential, printr-o sponsorizare de 1.500 lire sterline de la o organizatie din Marea Britanie cu care institutia are o colaborare de mai multi ani, respectiv "Moreton Romanian Orphans Fund". Anul acesta, alti 10 copii au mers in Anglia pentru 21 de zile si 21 de copii in Belgia, pentru 45 de zile, tot datorita mai multor conventii de colaborare cu organizatii non-guvernamentale. Directorul de la Tineret, Adrian Baciu, ne-a declarat ca, in urma numeroaselor adrese facute la Ministerul Tineretului si Sportului, s-au mai alocat 150 de locuri in tabara Glaciuc. "Aici vor merge copiii din comunele care au facut cereri, dar avem rezervate 50 de locuri si pentru copiii orfani. Din ce am inteles, unii primari sint reticenti ca urmare a incidentelor de la mare", ne-a declarat directorul Directiei de Tineret. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.