Social

Un vrincean a fumat iarba pina a ajuns la spital

Raluca Manolache
13 aug 2009 922 vizualizări
Tinarul le-a spus medicilor ca a cumparat plantele euforice de la un magazin de specialitate din Focsani u amatorii de senzatii tari stau la coada la cele trei magazine de plante halucinogene, in timp ce autoritatile nu fac nimic

Plantele euforice care se vind ca piinea calda in Focsani fac victime printre tinerii debusolati. Un tinar de 21 ani a avut nevoie de tratament medical de urgenta dupa ce a fumat amestecuri si extrase din plante rare, care imita drogurile. Tinarul a fost adus pe brate de doi prieteni la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani marti seara, in jurul orei 23.00, dupa ce i s-a facut rau la un chef. Baiatul tremura si avea greturi in momentul in care a ajuns la spital. "A fost diagnosticat cu reactie adversa la substanta halucinogena. Acesta le-a spus medicilor ca a fumat impreuna cu doi prieteni o tigara in care au introdus «iarba» si mai apoi ca au bagat in tigari mai multe granule cumparate de la un magazin din Focsani. A fost transportat la sectia de psihiatrie, unde medicii au constatat ca baiatul nu a consumat droguri", spune Alina Pelin, purtatorul de cuvint al Spitalului. Dupa ce i s-a administrat un tratament, tinarul a decis sa plece acasa, fiind luat de la spital chiar de mama sa. Pe fir au intrat si politistii, insa baiatul le-a spus acestora doar ca a fumat o banala tigara. Cel mai probabil tinarul a ajuns in aceasta stare din cauza plantelor euforice care se gasesc si pe piata din Focsani de citeva luni. Tinerii debusolati apeleaza tot mai des la plantele etnobotanice rare, dar care nu sint destinate consumului uman. In Focsani sint trei magazine de unde tinerii isi procura aceste amestecuri etnobotanice in speranta ca vor ajunge in al noualea cer. Acestea se vind la liber deoarece pentru moment nu sint interzise de lege. Chiar daca sint facute atentionari cu privire la faptul ca "Produsul nu este recomandat consumului uman, iar responsabilitatea va apartine in intregime", cei mai multi nu le iau in calcul si fumeaza aceste ierburi in amestec cu tutunul. Autoritatile au anuntat ca lucreaza la un proiect prin care sa interzica aceste plante, dar se pare ca totul a ramas la stadiu de intentie. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.