Social

Neutralizatorul de deseuri merge in hopuri

Raluca Manolache
8 aug 2009 1046 vizualizări
Aparatul cu care a fost dotat spitalul de catre Ministerul Sanatatii are o capacitate de 20kg/h u la spital se produc zilnic 350 kg de reziduuri

Aparatul care neutralizeaza deseurile medicale periculoase de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani merge si nu prea. Pentru ca aparatul se defecteaza destul de des, firma care l-a instalat a sesizat Ministerul Sanatatii, inspectorii sanitari fiind trimisi sa verifice ce probleme au fost intimpinate. Dr. Mircea Stoenoiu, directorul adjunct pentru control in sanatate publica, spune ca nu s-a putut verifica cit de des aparatul s-a defectat deoarece firma care a efectuat reparatiile nu a incheiat nici un proces verbal cu spitalul. Oficialul mai spune ca defectiunile s-ar fi produs si din cauza faptului ca majoritatea salariatilor de la Spital, care se ocupa de aceasta activitate, nu au fost instruiti cu privire la modul de utilizare a aparatului. "Nu toate persoanele care lucreaza cu aparatul au fost instruite. Firma a venit, l-a montat foarte repede si doar o parte dintre salariati au putut participa la instruire", a declarat dr. Mircea Stoenoiu. Astfel, reprezentantii unitatii spitalicesti au primit recomandarea sa tina o evidenta mai clara a defectiunilor si sa incerce sa faca un instructaj cu toti angajatii. Aparatul cu care a fost dotat spitalul de catre Ministerul Sanatatii are o capacitate de 20kg/h si are rolul de a toca si steriliza deseurile. Seringile, bandajele, tuburile folosite la dializa si multe alte materiale sanitare utilizate sint astfel transformate in deseuri menajere, fara risc de contaminare. La Spitalul din Focsani se produc zilnic peste 350 kg de reziduuri. Cu toate acestea, tesuturile umane sint transportate in continuare la un incinerator ecologic. Spitalul genereaza zilnic in jur de 20 kg produse biologice. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.