Social

Orfanii, detinutii si bolnavii isi fac buletine la statia mobila

Raluca Manolache
7 aug 2009 952 vizualizări
Tot mai multi vrinceni vor sa intre in legalitate cu documentele de identitate fara sa mai mearga la Serviciile Publice Locale pentru ca nu se pot deplasa, de cele mai multe ori din motive medicale, dar si pentru ca nu sint liberi sa o faca.

Astfel, statia mobila care apartine Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor a fost solicitata in localitati precum Paunesti, Jitia, Sihlea, Boghesti, Vintileasca, Tulnici, Ploscuteni, Slobozia Bradului, Cimpuri, Ruginesti, Nanesti, Tataranu, Dumitresti sau Gura Calitei, unde au fost puse in legalitate 1.186 de persoane. De asemenea, 61 de vrinceni cu dizabilitati au scapat de corvoada statului la rind pentru preschimbarea documentelor pierdute, expirate sau deteriorate. In acest an, si detinutii incarcerati la Penitenciarul Focsani au vrut sa beneficieze de aceasta facilitate. Unul dintre detinuti a solicitat statia pentru ca s-a casatorit si dorea sa-si schimbe numele dupa sotie. Salariatii de la Evidenta Populatiei au mers si la centrele de asistenta sociala din judet unde au fost identificati 45 de copii care urmeaza in acest an sa implineasca 14 ani. Doar 10 dintre acestia au fost pusi in legalitate pina acum. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.