Social

Consiliere pentru gravidele care vor sa-si paraseasca pruncii

Raluca Manolache
6 aug 2009 877 vizualizări
Un singur copil a fost abandonat anul acesta la Spitalul din Focsani

Vrincencele nu prea se mai indura sa isi abandoneze copiii in spital. De la inceputul anului o singura mama a decis sa se desparta de propriul bebelus si l-a abandonat la maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani. Este vorba de un baietel care a ajuns in grija unui asistent maternal. Au mai fost si alte gravide care au venit cu acest gind la spital dar s-au razgindit dupa ce au fost consiliate de asistentul social al spitalului sau de angajatii de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Majoritatea mamelor care vor sa scape de o povara in plus fac acest lucru din cauza saraciei sau pentru ca risca sa ajunga in strada, fiind alungate de acasa. "In momentul in care gravida isi exprima optiunea de a-si abandona copilul discut cu ea si o intreb care este motivul. De cele mai multe ori se intimpla sa aiba o relatie cu un barbat care nu isi doreste copilul sau locuieste in conditii precare si nu are cum sa il creasca. Unele spun ca nu sint primite acasa", spune Mihaela Dragomirica, asistentul social al Spitalului. Mamicile minore sint mult mai responsabile atunci cind vine vorba de grija micutilor si accepta sa aiba grija de ei. "E o problema cind o persoana adulta spune ca doreste sa renunte la copil", mai spune Mihaela Dragomirica. Asa se face ca dupa o discutie cu asistentul social femeile constientizeaza adesea cit de importanti sint copiii lor si renunta de cele mai multe ori la ideea abandonului. Sint insa si cazuri in care cuvintele nu sint de ajutor, iar mamicile isi lasa bebelusii in voia sortii. Medicii spun ca sesizarea abandonarii unui copil in spital se face la Politie si la Protectia Copilului dupa 24 de ore de la eveniment. Mai apoi politistii au 30 de zile la dispozitie sa o gaseasca pe mama copilului. In cazul in care aceasta este gasita si declara ca nu il mai vrea inapoi pe micut se intocmeste un proces verbal de abandon. Daca bebelusul este sanatos este preluat de un asistent maternal si poate fi apoi infiat. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.