Social

Medicii, in conflict cu Casa de Sanatate

Raluca Manolache
4 aug 2009 926 vizualizări
Banca sanitara a fost notificata de medicii de familie care nu si-au primit banii pentru luna iunie u acestia spera ca situatia sa se rezolve pe cale amiabila, in caz contrar se va apela la justitie

Medicii de familie vrinceni nu renunta la banii munciti in luna iunie si isi cer drepturile de la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea. Pentru ca si-au primit doar 75% din banii cuveniti, doctorii au decis sa notifice banca din sistemul sanitar deoarece prin plata partiala a serviciilor se creeaza perturbari in functionarea cabinetelor medicale. "Am depus o notificare la Casa de Asigurari de Sanatate prin care atrag atentia ca nu s-a respectat contractul cadru si nici termenele de plata", a precizat dr. Grigore Hanta, presedintele Patronatului Medicilor de Familie din Vrancea. Acesta spera ca situatia sa se rezolve pe cale amiabila, deoarece in caz contrar se va apela la justitie. De partea cealalta, oficialii Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea spun ca nu au existat fondurile necesare pentru plata serviciile medicale oferite pentru ca in luna iulie s-a primit doar 75% din sumele solicitate de la centru. Maria Olaru, directorul economic al CAS Vrancea, spune ca cel mai probabil medicii vor primi sumele restante in prima parte a lunii august, desigur, daca sumele vor ajunge in contul unitatii. Medicii de familie atrag atentia ca, daca nu vor mai fi platiti la timp, vor aparea si probleme cum ar fi imposibilitatea achitarii facturilor curente, necesare activitatii cabinetelor: intretinerea, tipizatele, telefoanele, serviciile de dezinfectie, sterilizare, de incinerare a deseurilor, trusele de urgenta, imposibilitatea achitarii contributiilor obligatorii catre bugetul statului pentru personalul angajat si pentru medicul titular, imposibilitatea asigurarii salariilor personalului si venitului medicului, dar si plata unor penalitati deloc neglijabile pentru toate intirzierile de mai sus. In alte judete din tara medicii ameninta chiar cu refuzul de a elibera retete compensate si gratuite daca nu isi vor primi banii munciti. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.