Social

Salariatii DSP, taiati la sporuri

Raluca Manolache
31 iul 2009 1417 vizualizări
Bugetul institutiei ajunge abia pentru salariile de baza pina la sfirsitul anului

Recesiunea economica ii lasa pe angajatii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vrancea fara sporuri. Vestea le-a fost data ieri, cind dr. Mihai Nedelcu, directorul institutiei, a organizat o sedinta de lucru in care le-a transmis ca trebuie sa se reduca cheltuielile salariale pentru ca ultimele luni sint descoperite din punct de vedere financiar. Asa se face ca din luna august salariatii vor primi doar salariul de baza si sporul de vechime, celelalte sporuri urmind sa fie taiate cel putin pentru o perioada. "Sintem singurul judet in care s-au dat toate drepturile salariale, lucru care i-a nemultumit pe cei de la Ministerul Sanatatii Publice. Ne-au atentionat ca trebuie sa reducem cheltuielile si sa ne incadram in buget. Le-am adus la cunostinta salariatilor ca ultimele doua luni sint neacoperite", ne-a declarat dr. Mihai Nedelcu. In aceste conditii, se doreste ca pe urmatoarele luni sa nu se mai acorde sporurile astfel incit sa se cistige fondurile necesare pentru plata salariilor pe o luna. "Exista posibilitatea reala sa nu mai primeasca nici un ban pe luna decembrie. Ministerul Sanatatii a promis ca lucreaza la aceasta situatie astfel incit sa se suplimenteze bugetul pe ultimele doua luni", mai spune directorul Mihai Nedelcu. De asemenea, salariatii au fost intrebati ieri daca vor sa mai primeasca sporurile, chiar daca banii nu vor mai ajunge nici pentru salariile de baza. Majoritatea au semnat ca vor salariile intregi, pentru ca si asa sint destul de mici. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.