Social

Asistentii personali, lasati fara bani

Raluca Manolache
30 iul 2009 911 vizualizări
Asistentii persoanelor cu handicap risca sa nu-si mai primeasca lefurile pentru ca Primaria Focsani nu are alocate fondurile necesare pe trimestrele III si IV ale acestui an.

Problema a fost luata in discutie marti in Consiliul Local, dar nu a fost gasita nici o solutie pentru moment deoarece nu au fost alocati bani de la bugetul de stat. Chiar daca a fost facut un memoriu in acest sens, Primaria nu a primit nici un raspuns. "Nu sint prevazute sume pentru plata drepturilor asistentilor personali cu handicap grav si a indemnizatiilor. Demersurile intreprinse de Primarul municipiului Focsani si serviciile de specialitate din subordine nu au avut ecou decit la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, care ne aduce la cunostinta ca memoriul adresat acestei institutii a fost remis Ministerului Finantelor si Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap pentru «asigurarea resurselor necesare platii salariilor asistentilor personali si a indemnizatiilor prevazute de lege»", se arata in raportul prezentat in sedinta de consiliu local. La data de 30 iunie erau angajati 424 de asistenti personali, majoritatea fiind membri ai familiei extinse a asistatului si care primesc in general salariul minim pe economie. Intirzierea este pusa de guvernanti pe seama recesiunii economice care afecteaza tara. (Raluca MANOLACHE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 3 ore, 17 minute, 47 secunde
bine ca sunt bani de zile festive! multumim!sa le de-a Dumnezeu dupa inima!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.