Social

Grupul Sorste concediaza 26 de muncitori

Daniel Garleanu
28 iul 2009 1365 vizualizări
Fabrica ministrului Tineretului si Sportului reprezinta cel mai mare angajator din judet cu aproximativ 2.500 de angajati

Criza financiara afecteaza si afacerile ministrilor din cabinetul Emil Boc. Cele mai ofertante domenii de pe piata ocuparii fortei de munca locale se identifica pina in prezent sectorul confectiilor textile. In conditiile de criza actuale se pare ca si acesta afacere incepe putin cite putin sa scirtiie, astfel ca Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vrancea a confirmat zvonul potrivit caruia 26 de angajati ai grupului Sorste, lider regional in confectionarea de articole textile pentru export, vor fi disponibilizati incepind cu luna august. "SC Sorste SA Focsani a anuntat pentru luna august 2009 disponibilizarea unui numar de 26 persoane din categoria muncitorilor la fabricarea articolelor de imbracaminte", a informat AJOFM. In conditiile in care administratorul principal, senatorul Sorina Placinta, a fost "upgradata" ministru al Tineretului si Sportului, sotul sau Stefan Sobota este cel care hotaraste soarta societatilor din cadrul grupului. "Nu am dorinta sa concediez pe nimeni, chiar daca este conjunctura care este", ne-a declarat Stefan Sobota, care a adaugat ca muncitorii au de lucru dat fiind ca firma are "contracte serioase". Intrebat despre criza, Stefan Sobota nu mai este la fel de temator si sustine ca "a trecut" si ca "nu se mai simte la fel ca la inceputul anului". Concedierea planificata pentru luna august nu este una colectiva, astfel ca cei 26 de muncitori vor beneficia doar de indemnizatia de somaj asigurata de AJOFM. De precizat ca grupul Sorste este cel mai mare angajator din judet cu aproximativ 2.500 de angajati. In contextul recesiunii economice mondiale, si industria confectiilor textile a resimtit o scadere a vinzarilor inca de la sfirsitul anului trecut. Pe 22 martie, senatorul Sorina Placinta a inaintat premierului Emil Boc un memorandum pentru sprijinirea industriei textile, "document care reliefeaza problemele acestui sector economic in contextul crizei financiare si care propune o serie de masuri pentru protejarea locurilor de munca din industria textila", dupa cum se arata in bilantul facut public la finalul sesiunii parlamentare. Grupul Sorste are in portofoliu branduri celebre din Europa precum Valentino, H&M, Bennetton, Ikea sau Levi Strauss. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.