Social

Bolnavul plimbat intre sectii a ajuns la Colegiul Medicilor

Raluca Manolache
29 iul 2009 728 vizualizări
Colegiul Medicilor s-a intrunit ieri pentru a discuta cazul bolnavului plimbat intre sectiile dermato-venerologie si psihiatrie

Dr. Elena Tocari, sefa sectiei de psihiatrie de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sfintul Pantelimon", si dr. Gabriela Florea din cadrul aceleaiasi sectii nu sint de acord cu decizia luata de comisia de etica si disciplina a unitatii in cazul bolnavului de 33 de ani din Poiana Cristei plimbat intre sectii in noaptea de 15 spre 16 iulie. Cadrele medicale au contestat decizia colegilor care fac parte din aceasta comisie privind sanctionarea cu 10%, respectiv 5% din salariu pe urmatoarele trei luni. O decizie finala in acest caz se va lua doar dupa ce filiala judeteana a Colegiului Medicilor va analiza situatia creata. De altfel, cazul pacientului Ion Stanila a fost luat ieri in discutie, urmind ca in aceste zile sa se emita si punctul de vedere al Colegiului, care va ajunge in atentia dr. Nicolae Moise, managerul general al Spitalului. Reamintim ca in noaptea de 15 spre 16 iulie, pacientul Ion Stanila din Poiana Cristei a fost plimbat intre sectii deoarece nici medicul de garda de la sectia de psihiatrie si nici cel de la dermatologie nu au dorit sa il interneze, desi se simtea rau din cauza consumului de alcool si suferea de pelagra. Filmul evenimentelor realizat de inspectorii spitalului arata ca pacientul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgente la 1.07, unde a fost investigat si supus unui prim tratament medical, iar la 1.30 a fost trimis in sectia de psihiatrie, unde nu a fost internat deoarece toate paturile erau ocupate. De aici a ajuns inapoi la Urgente, iar la 2.30 a fost vazut de medicul de garda de la dermatologie, dr. Daniil Draguna. In final, pacientul a ramas internat la Unitatea de Primiri Urgente pina la 7.30, mai apoi fiind internat in sectia de dermatologie pentru tratarea leziunilor cutanate. Ramine de vazut ce decizie vor lua autoritatile sanitare, in conditiile in care bolnavul s-a simtit umilit. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.