Social

Hramul Bisericii Sf. Pantelimon de la Spitalul Judetean

Raluca Manolache
23 iul 2009 1320 vizualizări
La hramul bisericii este asteptat sa participe si Episcopul Epifanie Norocel u cu aceasta ocazie, credinciosii care au posibilitati financiare si se gindesc si la semeni pot face donatii care vor ajunge la pacientii din spital

Cea mai mare unitate spitaliceasca din judet va serba pe 27 iulie patronul spiritual, pe "Sfintul Pantelimon", ocrotitorul medicilor si tamaduitor al bolnavilor. Cu aceasta ocazie se va organiza si hramul Capelei "Sfintul Pantelimon", destinata in special bolnavilor si care este amplasata in curtea Spitalului Judetean. Serviciul religios se va desfasura de aceasta data in aer liber, la altarul de vara, care urmeaza sa fie sfintit cu aceasta ocazie. La hramul bisericii a fost invitat si Episcopul Buzaului si Vrancei, P. S. Epifanie Norocel, care va sfinti lacasul de praznuire, camera mortuara, altarul de vara, dar si clopotnita. "Aceasta zi este importanta si pentru noi, pentru ca este hramul bisericii, dar este importanta si pentru credinciosi, dar si pentru "armata" halatelor albe pentru ca ei sint cei care vegheaza la capatiiul bolnavilor, iar eu sint alaturi de dinsii. Dinsii cu stiinta, noi cu credinta! Bucuria cea mai mare este atunci cind omul vine bolnav si pleaca acasa sanatos si ii multumeste lui Dumnezeu ca a gasit un sprijin moral, material, o vorba buna. Un zimbet, o vorba buna, se spune ca de multe ori vindeca pe jumatate bolnavul si dupa aceea medicamentele", spune preotul paroh Ion Gherman, care invita toti credinciosii la praznicul bisericii pe care o pastoreste. Si bolnavii se vor bucura de aceasta zi pentru ca reprezentantii bisericii intentioneaza sa le ofere celor de pe patul de spital pachete cu produse alimentare. In acest sens, credinciosii care au posibilitati financiare si se gindesc si la semeni pot face donatii care vor ajunge la pacientii din spital. Sfintul Pantelimon, ocrotitor al medicilor si tamaduitor al bolnavilor, este sarbatorit din anul 303, anul mortii sale, pe data de 27 iulie. S-a nascut in anul 284 in orasul Nicomidia si a primit la nastere numele de Pantoleon, care inseamna "cel in toate puternic ca un leu". Dupa ce primeste botezul de la preotul Ermolae, numele sau a devenit Pantelimon, care inseamna "cel cu totul milostiv". (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.