Social

Vrincenii cistiga cu 23% mai putin decit media pe tara

Mihaela Beșleagă
21 iul 2009 762 vizualizări
In schimb, in mai se inregistrau mai putini someri decit in aprilie

Vrincenii cistiga din ce in ce mai putin. Cistigul salarial mediu brut in luna mai 2009 in judetul Vrancea a fost de 1.405 lei, cu 2,7% mai mic fata de luna aprilie a acestui an. Cistigul salarial mediu net realizat in luna mai a fost de 1.050 lei, mai mic cu 2,8% fata de cel din luna aprilie. în aceeasi luna mai cistigul salarial mediu net din Vrancea a fost cu 22,6% mai mic fata de cel inregistrat pe total tara. "Comparativ cu luna aprilie 2009 in luna mai 2009, cistigul salarial mediu nominal brut a scazut cu 3,9% iar cel net a scazut cu 3,7%. în luna mai 2009 raportul dintre indicele cistigului salarial mediu nominal net si indicele preturilor de consum a fost de 96,3% fata de luna precedenta, de 102,6% fata de mai 2008 si de 123,3% comparativ cu luna mai 1990, cu 4,8 puncte procentuale mai mic fata de cel inregistrat in luna aprilie 2009", se arata intr-o analiza a Directiei Judetene de Statistica. Numarul somerilor inregistrati la sfirsitul lunii mai, potrivit datelor furnizate de AJOFM Vrancea, a fost de 8.496 persoane, cu 45 persoane mai putine fata de luna precedenta. Femeile reprezinta 39,6% din totalul somerilor. La data de 31 mai rata somajului in Vrancea era de 5,6%, mai mica fata de cea inregistrata pe total tara (5,8%). Rata somajului pentru femei a fost cu 2,3 puncte procentuale mai mica decit cea inregistrata pentru barbati, respectiv 4,5% pentru femei fata de 6,8% pentru barbati. Ponderea somerilor in populatia stabila in virsta de 18-62 ani era de 3,5% (3,8% pe total tara). La aceeasi data, cea mai mica rata a somajului (1,8%) a fost inregistrata in judetul Ilfov. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.