Social

Bacinschi isi tine angajatii in ploaie si mucegai la Blocul Turn

Iulia Crețu
21 iul 2009 1176 vizualizări
Blocul L1 din cartierul Sud a ramas fara acoperis dupa o furtuna puternica de vara trecuta u de atunci, fiecare ploaie se scurge pe casa scarii, prin apartamentele chiriasilor si pina la instalatia electrica a interfonului de la parter u primarul Bacinschi spune ca nu are bani de reparatii si sustine ca proiectul de evacuare a ploii a fost realizat gresit de la inceput u in scara L1, care seamana mai degraba a pestera cu infiltratii, locuiesc jurista Marta Ghiuta si inspectorul de la Comunicare, Adrian Imireanu, ambii subordonatii primarului Decebal Bacinschi

Multi ar putea crede ca daca ai statutul de chirias intr-o locuinta de serviciu administrata de Primaria Focsani si Consiliul Judetean Vrancea, beneficiezi automat si de conditii de "cazare" de lux. Nimic mai fals! Locatarii de la Blocul "Turn" din cartierul Sud simt pe propria piele si pe proprii pereti nepasarea si indolenta autoritatilor. Recentele ploi abatute asupra municipiului au "pictat" peretii cu igrasie si mucegai, au spalat casa scarii pina la parter si au scos din uz interfonul electric de la intrarea in scara L1. De subrezirea acoperisului, care a ramas fara tabla inca de la o furtuna din vara anului trecut, s-au plins de nenumarate ori chriasii. Din partea Primariei si a Consiliului Judetean nu a venit nici un raspuns si nici o echipa de meseriasi care sa repare acoperisul. Chiriasii spun ca s-ar ocupa chiar ei de refacere, au cumparat pina ce si tabla smulsa de vint, dar nu pot interveni asupra imobilului pentru ca nu au statutul de proprietar. Printre cei carora le ploua in casa in Blocul "Turn", scara L1 se numara angajati de la Tribunal, Judecatorie si chiar Primaria Focsani. "Nu ne merge nici macar interfonul pentru ca la recentele ploi a curs apa pe modulul aflat la parter. La etajele superioare este igrasie si chiar mucegai la ultimul etaj. Noi nu putem efectua reparatii pentru ca sintem chiriasi. Chiar daca am cumparat tabla, nu avem ce face, nu avem statut de proprietar si nu putem interveni. Nici Primaria si, e adevarat nici o parte dintre chiriasi, nu respecta contractul. In blocul de 10 etaje se vad si acum urmele ploilor. Acoperisul blocului a fost smuls la o furtuna acum un an si doua luni, iar de atunci nu a venit nimeni sa efectueze vreo reparatie, desi am sesizat autoritatile. La ultimele etaje apa a patruns si in apartamente, locatarii sint nemultumiti pentru ca au copii si pot aparea probleme de sanatate. Si nu, nu sintem chiriasi «de lux», pentru ca daca am fi fost asa nu stateam cu chirie, ne faceam vile", ne-a declarat un locatar din scara L1 de la Blocul "Turn" din cartierul Sud, care nu face parte din lista de "vedete" locale.


Chiriasii vor sa-si cumpere locuintele, dar nu au cadrul legal


Desi printre chiriasi figureaza si angajati ai Primariei Focsani, care ar putea face lobby pentru ca problemele administrative de la Bloc sa ajunga la urechile primarului, Decebal Bacinschi sustine ca nu i s-a pus in vedere situatia "mucegaita" de la L1. In plus, edilul afirma ca bugetul din acest an nu ar dispune de fonduri pentru aprobarea unei eventuale reabilitari a acoperisului. Bacinschi isi expune parerea din punctul de vedere al inginerului, afirmind ca stricaciunile de la Blocul Turn sint de inteles dat fiind ca proiectul de scurgere a apei pluviale a fost "facut si executat prost". Bacinschi completeaza ca ar putea totusi aduna bani din chirii pentru reparatii. "Nu am avut discutii cu nimeni despre problemele de acolo. Singura solutie ar fi sa facem un proiect, sa stringem bani din chirii. Oricum, proiectul jgheaburilor de la bloc a fost facut si executat prost, in sensul ca burlanele nu pot prelua toata apa. Anul acesta nu putem interveni, nu ar fi bani", ne-a spus edilul focsanean care, mai in gluma mai in serios, isi tine proprii subordonati in culturi de bacterii in Blocul L1. O alta nemultimire a chiriasilor de la Blocul "Turn" o reprezinta, pe linga lipsa de reactie a municipalitatii in problema acoperisului, si refuzul consilierilor locali de a da drumul la vinzare a celor 72 de apartamente din cele doua scari. Aflat in dezbatere in luna martie la CL Focsani, proiectul privind vinzarea locuintelor a picat. Cele doua imobile au 72 de locuinte de serviciu, repartizate in 2001 de Consiliul Judetean institutiilor descentralizate din judet. In L1 si L2 au primit repartitii angajatii Primariei Focsani, Tribunalului, Garnizoanei Focsani, Judecatoriei, Politiei, Directiei de Finante, Garzii Financiare, Directiei de Statistica, SRI, Parchetului local si cel judetean. Tot la L1 si L2 au obtinut locuinte de serviciu pentru angajatii sai Consiliul Judetean si Agentia de Protectie a Mediului. La L1 locuiesc: judecatorul Daniela Laluciu, jurista Primariei Marta Ghiuta, judecatorul Luminita Dita, presedintele Judecatoriei Focsani Daniela Matache, presedintele Tribunalului, Adrian Toni Neacsu sau angajatul Primariei Focsani Adrian Imireanu. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.