Social

Sindicatul Propact iese luni pe strada

Doina Ganea
18 iul 2009 836 vizualizări
Dupa ce luna trecuta mitingul lor a primit aviz negativ de la Primaria Focsani, in cele din urma aceasta si-a dat acordul si 400 de sindicalisti vor fi luni incepind cu orele 10.00 pe strada.

Cei peste 400 de membri ai Sindicatului Taranilor "Propact" Vrancea si 60 de masini vor marsalui de luni dimineata pe strazile Focsaniului. Plecind din Cartierul Sud ei vor picheta Prefectura Vrancea si sediile principalelor partide politice. "Ne bucuram ca am obtinut acordul Primariei si vom putea realiza marsul nostru de protest cu pichetarea unor sedii de partide. Nu am facut o mobilizare excesiva, dar oamenii s-au aratat dispusi sa vina la acest protest", ne-a declarat liderul Sindicatului "Propact" Vrancea, Costel Ichim. Sindicalistii din agricultura solicita modificarea Legii nr. 247/2005, pentru a se permite retrocedarea de terenuri doar pe baza declaratiilor de martor, fara ca acestea sa fie insotite de acte de proprietate. Presedintele Propact Vrancea, Costel Ichim, a aratat, care sint propunerile taranilor vrinceni de modificare a legii, ce vor fi comunicate reprezentantilor partidelor politice si Prefecturii Vrancea pentru a fi transmise institutiilor abilitate. Practic, sindicalistii Propact cer modificarea articolului 6, alineat 1, indice 3 din Legea 1/2000, asa cum a fost modificata prin Legea 247/2005, unde se arata ca martorii trebuie sa aduca acte de proprietate. Pentru sensibilizarea actorilor politici in vederea modificarii legii, sindicalistii din Propact si-au propus sa organizeze un miting pentru 29 iunie, insa Primaria Focsani le-a aprobat protestul, insa nu pe traseul solicitat, ci in Parcul Balcescu. (Doina GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.