Social

Daruri pentru copiii orfani, oferite de Asociatia Vocea Romanilor

Mihaela Beșleagă
16 iul 2009 1223 vizualizări
58 de copii aflati în centrele de plasament din Dumbraveni, Odobesti si Paunesti vor primi in dar rechizite scolare, o masina de spalat si un aragaz din partea asociatiei unor romani care traiesc in Italia

Mai multi copii orfani vrinceni vor incepe noul an scolar cu zimbetul pe buze datorita unui proiect caritabil derulat de Asociatia socio-culturala "Vocea Romanilor" din Roma, condusa de focsaneanul Iulian Manta, functionar in cadrul uneia dintre marile confederatii sindicale din Italia. 58 de copii, 18 fete si 40 de baieti, aflati in centrele de plasament din Dumbraveni, Odobesti si Paunesti, aflate in administrarea Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului, vor primi in dar rechizite scolare necesare inceperii anului scolar, o masina de spalat profesionala si o masina de gatit. Actiunea, care face parte din cea de-a doua sesiune a proiectului caritabil "Daruri pentru copii", va avea loc vineri , 17 iulie, incepind cu ora 11.00 la Dumbraveni, ora 13.00 la Odobesti si ora 15.00 la Paunesti. "Este un proiect umanitar pe care l-am inceput in 2007, cind am lansat un CD al grupului Nazdravanii, cu sprijinul Asociatiei Socio-Culturale Vocea Romanilor si a unor sponsori din Italia. Primul proiect l-am facut la Galati, insa visul meu a fost sa extindem acest proiect in Vrancea, eu fiind focsanean. Din pacate nu au fost toate CD-urile vindute, dar am acoperit eu diferenta. Practic, o sa cumparam tot ce este necesar copiilor pentru a incepe anul scolar, ghiozdane si rechizite si, in plus, dulciuri, iar la Paunesti un aragaz si o masina de spalat. Daca ne mai ramin bani o sa luam aparate electrocasnice si pentru Odobesti. Vreau sa vad de ce mai au nevoie aceste orfelinate pentru ca as vrea sa fac tot posibilul sa ma intorc. In plus, imi doresc ca exemplu nostru sa fie urmat si de altii", ne-a declarat Iulian Manta, presedintele Asociatiei socio-culturale "Vocea Romanilor" Roma, si initiatorul proiectului. Suma de 2.500 de euro provine din vinzarea primelor o mie de exemplare ale albumului Grupului "Nazdravanii" intitulat "Asa este neamul meu". Discul a fost lansat in decembrie 2007 in cadrul celor trei spectacole organizate la Roma cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei de catre Asociatia socio-culturala "Vocea Romanilor". In decembrie, organizatorii doresc sa lanseze un alt CD in beneficiul azilelor de batrini, chiar daca romanii din Italia nu s-au dovedit a fi chiar generosi cind au fost anuntati ca banii din vinzari vor merge in contul unor actiuni caritabile. Obiectivul principal al proiectului vizeaza sensibilizarea opiniei publice si a institutiilor guvernamentale romane pentru imbunatatirea conditiilor de viata a copiilor orfani care se gasesc in centrele de plasament din Romania. La Focsani sint asteptati vineri artistii de la "Nazdravanii", in frunte cu liderul Titi Stanciu, dar si conducerea asociatiei, mai exact vicepresedintele Monica Mitrica si presedintele Iulian Manta. (Mihaela BESLEAGA)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.