Social

Din toamna s-ar putea pune lacatul la fabrica de laminate

Iulia Crețu
16 iul 2009 1118 vizualizări
Ieri dimineata conducerea a stabilit acordarea a 60 de zile de preaviz pentru angajati, timp in care se cauta comenzi pentru materiale din rezerva de stat u de la 15 septembrie, muncitorii ar putea fi trimisi definitiv in somaj u zeci de angajati au protestat din nou in fata societatii, cerind sa li se dea de munca

Reprezentantii patronatului de la SC Laminate SA Bucuresti, sucursala Focsani, s-au intilnit ieri dimineata cu liderii sindicali pentru a gasi o solutie in privinta celor 300 de muncitori care nu mai au de munca de luni bune. In timp ce reprezentantii conducerii analizau situatia deloc roz a societatii, la poarta firmei se strinsesera citeva zeci de persoane, in speranta unui raspuns favorabil. Angajatii erau nemultumiti de incertitudinea care planeaza in cazul lor si isi cereau salariile restante. Dupa citeva ore de discutii, conducerea a stabilit 60 de zile de preaviz pentru angajati, incercind in acest timp sa angajeze lucrari cu materiale de la rezerva de stat. In cazul in care sucursala Laminate nu obtine contracte, de la 15 septembrie muncitorii ar putea fi trimisi definitiv in somaj. "Saptamina trecuta am protestat ultima oara, acum iar sintem aici. Saptamina si protestul, ce sa facem altceva? Salariile nu ni se dau la timp, nu mai stim rostul nostru. Mai muncim sau ce facem? Ne tine in stand by. Trebuie sa ne dea restantele pe iunie si avansul pe luna aceasta. Vrem sa stim daca mai primim de lucru, de asta am si venit aici. Sa vedem ce ne spune si patronul. Ne mai acorda in continuare sa muncim sau nu? Cauta sa relanseze activitatea, dar nu prea vad cum. Noi, muncitorii, nu lucram nici unul, vin numai cei din TESA. Sintem 300 de muncitori in somaj tehnic", ne-a declarat Ionel Isac, muncitor SC Laminate SA, angajat din anul 2004. Protestatarii erau nemultumiti si de faptul ca din aprilie nu li s-au mai platit contributiile sociale catre Directia Muncii. Salariul mediu al unui muncitor la Laminate SA Focsani se invirte in jurul a 780 de lei. Ironia sortii face ca ieri, in timpul protestelor, pe poarta fabricii sa iasa o comanda de produse metalice. Acesta nu a fost motiv de bucurie pentru ca, potrivit muncitorilor, transportul era munca lor de acum citeva luni, mult prea putin pentru a le reda speranta revenirii la locul de munca. Oficialii companiei nu au dorit sa dea ochii cu presa pentru a oferi explicatii cu privire la viitorul societatii, insa in intrevederile anterioare au sustinut ca situatia este generata de lipsa de comenzi in contextual recesiunii economice. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.