Social

Batrinei intoxicati cu ciuperci

Raluca Manolache
15 iul 2009 1430 vizualizări
Doi batrini din Vidra, sot si sotie, au ajuns pe patul de spital dupa ce au mincat ciuperci necomestibile pe care le-au cules din padurea din apropierea casei.

Cei doi, in virsta de 86 ani, respectiv 81 ani au ajuns marti seara la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani dupa ce au mincat tocanita de ciuperci culese din flora spontana. Chiar daca femeia a mincat mai multe ciuperci, starea sotului ei a fost mai grava. "Femeia era intr-o stare mai buna, iar sotul avea o stare generala alterata. Probabil ca avind deja, dupa cum a declarat, functie hepatica alterata in antecedente, manifestarile au fost mai puternice. Starea acestuia era mai precara fiind internat la terapie intensiva", ne-a spus dr. Mariana Dinca, sefa de la UPU. Medicii atrag atentia ca pacientii ar trebui sa fie foarte precauti in momentul in care consuma ciuperci culese din padure, pentru ca pot ajunge in spital. "Unele dintre ciuperci pot arata ca cele bune dar sa fie otravitoare sau pot fi bune, dar daca stau in preajma celor otravitoare atunci ele capata proprietati toxicologice", adauga dr. Mariana Dinca. Pacientii care maninca ciuperci otravite risca sa faca insuficienta hepato-renala sau chiar sa moara in scurt timp. Principalele simptome ale intoxicatiei cu ciuperci sint, in general, greata, varsaturile, diareea, durerile abdominale, care pot aparea in curs de citeva ore de la consumul ciupercilor. In cazul in care dupa ce ati consumat ciuperci aveti aceste simptome trebuie sa solicitati de urgenta ajutorul unui medic. Pina la sosirea medicului se poate incepe spalarea stomacului provocindu-se varsaturi. Persoana trebuie sa bea 2-3 litri de apa pe care o va vomita, dupa cum ne-au spus medicii. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.