Social

Serviciul SMURD, mai aproape de Vrancea

Raluca Manolache
14 iul 2009 1252 vizualizări
Subsecretarul de stat Raed Arafat si secretarul de stat dr. Aurel Nechita au vizitat ieri Spitalul din Panciu u in cel mai scurt timp, la Focsani, Adjud si chiar la Panciu vor ajunge ambulante de tip SMURD Spitalul orasenesc Panciu a fost vizitat ieri de catre creatorul SMURD, doctorul Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, si de catre secretarul de stat Aurel Nechita.

Impreuna cu autoritatile locale si medicii de la Directia de Sanatate Publica (DSP) Vrancea, acestia au dorit sa vada cum decurge modernizarea camerei de garda prin programul derulat cu bani de la Banca Mondiala. Oficialii au ajuns in Panciu dupa ce au vizitat si spitalul din Tulcea, principala problema vizata fiind distribuirea echipamentelor medicale care ar trebui sa ajunga in peste 200 de spitale municipale si orasenesti din tara. "Aparatura medicala este folosita. Singura problema este lipsa medicilor. Am avut cadre medicale, dar care au plecat. Ne straduim sa facem tot ce se poate", spune dr. Valentina Popa, managerul Spitalului din Panciu. Chiar daca nu au fost semnalate probleme majore, primarul orasului a fost sfatuit sa se implice pentru reabilitarea spatiului in care sint primiti bolnavii in stare critica. "Comparind situatia din alte spitale orasenesti, Raed Arafat s-a declarat multumit de conditiile gasite, dar a cerut modernizarea camerei de garda", a precizat dr. Vasile Costin, directorul adjunct al DSP. De altfel Ion Petre a promis ca in urmatoarele doua luni deficientele vor fi rezolvate, mai ales ca Raed Arafat a luat in calcul sa trimita si la Panciu o ambulanta pentru Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD). "Am mers la spital, unde trebuie sa facem un circuit functional. In doua luni ar trebui sa ajunga si la Panciu o ambulanta de tip SMURD. E mai mult decit necesara pentru ca avem multe solicitari si o singura ambulanta", ne-a declarat Ion Petre.


SMURD la Focsani, Adjud si Panciu


Subsecretarul de stat Raed Arafat spune ca s-a luat in calcul infiintarea SMURD si la Panciu pentru ca aici exista o singura ambulanta. Ambulantele de tip SMURD ar trebui sa ajunga in acest an si la Focsani si Adjud, zone unde accidentele rutiere grave se produc pe banda rulanta. "SMURD se va infiinta la Focsani si Adjud. Dupa discutiile purtate luam in calcul si Panciu, unde exista o singura autosanitara la Serviciul de Ambulanta care mai tot timpul este plecata dupa cazuri si zona ramine descoperita", a precizat Raed Arafat pentru ziarul nostru. De altfel, in Vrancea ar trebui sa ajunga in acest an patru ambulante SMURD, care vor intra in dotarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, unde ar trebui sa se infiinteze si o microstatie. Interventiile pentru care este solicitat SMURD includ urgentele care pun in pericol viata persoanelor precum accidente, explozii, incendii, starile de inconstienta, suspiciunile de infarct, insuficientele respiratorii acute si, mai ales, accidentele colective. (Raluca MANOLACHE)


Control cu repetitie in Sanatate


Spitalele din Vrancea sint luate din nou la puricat de medicii de la Directia de Sanatate Publica (DSP). Inspectorii sanitari vor demara de astazi un nou control comandat de ministrul Sanatatii, ce va viza conditiile de igiena, structura unitatilor si conditiile in care au fost acordate autorizatiile de functionare. "Ministrul Sanatatii vrea sa se faca o radiografie la zi a conditiilor igienico-sanitare din spitale si din centrele medicale, de stat si private", spune dr. Mircea Stoenoiu, directorul adjunct pentru control in sanatatea publica. Controlul va fi demarat la Spitalul din Adjud si se va incheia in perioada 20-23 iulie, cind membrii comisiei vor merge la Spitalul Judetean Focsani. Verificarile in sistem se fac dupa ce timp de aproape doua saptamini o comisie de la Ilfov a verificat trei spitale din Vrancea, Spitalul din Focsani, Spitalul din Adjud si Spitalul din Panciu. Cu toate ca verificarile s-au finalizat, concluziile nu se cunosc deocamdata. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 10 ore, 39 minute, 56 secunde
era si timpul ca Vrancea sa intre si ea in ridul judetelor care au smurd e o realizare nemaipomenita...e bine ca inca se mai misca ceva....
, acum 739398 zile, 10 ore, 39 minute, 56 secunde
era si timpul ca Vrancea sa intre si ea in ridul judetelor care au smurd e o realizare nemaipomenita...e bine ca inca se mai misca ceva....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.