Social

Drepturi salariale neplatite in Sanatate

Raluca Manolache
8 iul 2009 1086 vizualizări
angajatii de la trei unitati spitalicesti din Vrancea asteapta sa isi primeasca drepturile in totalitate Tichete de masa si prime de stabilitate neacordate.

Aceasta situatie este intilnita la trei unitati spitalicesti, respectiv Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon", Spitalul din Adjud si Spitalul din Panciu, unde cadrele medicale nu au primit in totalitate drepturile salariale cuvenite. In acest moment, Spitalul din Focsani are datorii catre salariati de aproape 40 miliarde lei vechi, Spitalul Panciu nu a acordat cel de-al 13-lea salariu pe 2008 si Spitalul Adjud nu a acordat prima de stabilitate pe 2009 si cel de-al 13-lea salariu pe 2008. Acesta a fost subiectul abordat ieri de sindicalistii din Sanatate, care s-au intilnit cu sefii spitalelor, ai Directiei de Sanatate Publica si ai Casei de Asigurari de Sanatate. Claudiu Grosu, liderul Sanitas Vrancea, spune ca in urma discutiilor, banca din sistemul sanitar vrincean va solicita CNAS o suplimentare de fonduri astfel incit datoriile catre salariatii din sistem sa nu creasca si mai mult pina la finele anului. "S-a evaluat situatia cu datoriile pe care unitatile sanitare le au catre salariati la fiecare spital. In urma analizei, Casa de Asigurari de Sanatate va face demersurile necesare ca finantarea sa fie una cit de cit mai apropiata de posibilitatea acordarii unora dintre restante. Demersurile au fost facute si pina acum. Depinde insa si de conducerile spitalelor si daca din banii care au fost acordati s-au gasit solutii pentru acordarea drepturilor salariale", afirma Claudiu Grosu, liderul Sanitas Vrancea. Acesta mai spune ca evaluarea Ministerului Sanatatii "trebuie sa determine o alta finantare pe trimestrul III pentru ca se vor acumula foarte multe datorii catre salariati care nu vor putea fi achitate si reactia sindicatului va fi pe masura." (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.