Social

Caravana Prosana printre romii din Odobesti

Iulia Nicolaie
3 iul 2009 914 vizualizări
Proiectul, finantat prin PHARE, are o valoare de 50.000 de euro

Caravana mobila a Filialei de Cruce Rosie Vrancea a fost din nou, ieri, in mijlocul comunitatilor de romi din Odobesti. De aceasta data, a fost ales ca tinta grupul de romi din zona istorica a localitatii, locul in care se gasea odinioara cartierul "Tiganiei", la doi pasi de fostul Schit "Manastirea" din Dealul Odobestilor. "Ca parteneri in proiectul pe care-l derulam impreuna cu Primaria Odobesti participam cu o Caravana mobila la programe de informare tematica privind profilaxia unor boli transmisibile, frecvente in rindul comunitatilor defavorizate. La aceste intilniri cu membrii comunitatii rome din Odobesti participa si dl dr. Grigore Hanta, care si-a pus cabinetul la dispozitie pentru derularea proiectului", ne-a spus Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Rosie Vrancea. Este vorba despre un proiect finantat prin PHARE, in valoare de 50.000 de euro, prin care se vor face analize gratuite si se va asigura asistenta medicala la peste 200 de persoane din rindul comunitatii rome. "Desi s-a desfasurat Programul national de evaluare a starii de sanatate a populatiei, multe persoane nu au beneficiat de acest program din diferite motive si nu are rost sa le enumar. De aceea, acest program incearca sa ajute persoanele defavorizate pentru a evalua starea de sanatate si a permite accesul la serviciile medicale. Pentru persoanele nedeplasabile, vom merge la ei acasa cu instrumentar medical mobil", ne-a spus dr. Grigore Hanta. Programul nu prevede doar efectuarea de analize medicale, ci si formarea unui grup de 5 mediatori sanitari de etnie roma, care urmeaza un curs de formare sub indrumarea medicului Lidia Boc, urmind ca dupa finalizarea proiectului cei 5 mediatori sanitari sa continue activitatea in rindul comunitatii, cu sprijinul Asociatiei Romilor Help for Life din Odobesti. (Iulia NICOLAIE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.