Social

La Ploscuteni s-au adus 6 tone de apa cu cisterna

Raluca Manolache
2 iul 2009 2337 vizualizări
In urma viiturilor, oamenii au ramas fara apa potabila, majoritatea fintinilor fiind pline cu noroi u 200 de case au fost inundate, iar drumurile comunale sint inutilizabile

Ploile care au cazut marti in Vrancea au produs pagube insemnate in Adjud si Ploscuteni. Daca in municipiul Adjud au fost afectate doar cinci gospodarii, iar in cartierul Burcioaia15 anexe gospodaresti, localnicii din Ploscuteni au vazut cum munca lor de-o viata se duce pe apa simbetei. Astfel, viiturile create au distrus 90% din drumurile comunale, 200 de gospodarii au fost inundate, iar 30 de fintini sint colmatate si nu mai pot fi utilizate. Ploile au dus la infundarea canalelor de scurgere a apelor de pe versanti, la inundarea a 10 anexe gospodaresti si inundarea a 20% din suprafetele agricole. "în urma ploilor abundente din data de 30.06.2009, in municipiul Adjud si comuna Ploscuteni au fost inundate mai multe incinte gospodaresti si drumuri comunale. La fata locului s-au deplasat forte si mijloace din cadrul Detasamentului de Pompieri Focsani, Sectiei de Pompieri Adjud si Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta (SVSU) Adjud si Ploscuteni. Astfel, pompierii militari din cadrul Sectiei Adjud au intervenit pentru a evacua apa din curtile interioare a doua gospodarii, pe strazile Al. I. Cuza si Salcimilor din municipiul Adjud. în cursul aceleiasi zile, o autospeciala de lucru cu apa si spumă, un autocamion cu o motopompă, incadrate de 1 ofiter si 12 subofiteri, au actionat pentru a evacua apa din gospodăriile a sapte familii din comuna Ploscuteni", spune slt. Cristina Duta, purtatorul de cuvint al ISU Vrancea. De asemenea, pompierii au avut sarcina sa aduca in comuna apa potabila. Astfel, dupa ce au primit aprobarea de la Directia de Sanatate Publica (DSP) acestia le-au adus satenilor 6 tone de apa cu cisterna. Stefan Solomon, edilul comunei, spune ca urmeaza sa se stabileasca cu exactitate ce pagube s-au produs si cum se poate interveni pentru remedierea dezastrului. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.