Social

Vesti proaste pentru 17 muncitori de la VEF

Daniel Garleanu
2 iul 2009 1400 vizualizări
Din cauza scaderii comenzilor la export, 17 salariati de la Emailate isi pierd locul de munca incepind cu 29 iulie u 70 de agenti economici vrinceni si-au exprimat dorinta de a concedia 1.119 muncitori pina in luna august

Valul disponibilizarilor ajunge, din nou, in curtea VEF SA Focsani. 17 angajati vor fi disponibilizati in perioada imediat urmatoare, intrucit, in urma reorganizarii activitatilor societatii, conducerea a hotarit desfiintarea unui numar de 17 locuri de munca. Instiintarea catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca a fost facuta ieri, urmind ca muncitorii sa fie concediati din data de 29 iulie. Muncitorii din posturi precum emailator, ambalator, manipulant marfuri, lacatus mecanic si muncitor necalificat au primit incepind cu data de ieri preaviz de incetare a activitatii incepind cu sfirsitul lunii iulie. In martie a avut loc prima "runda" de concedieri. Atunci, societatea de Vase Emailate a concediat 22 de muncitori, din cauza scaderii comenzilor la export. In prezent, VEF are 271 de angajati, care nu sint constituiti intr-un sindicat, dupa cum ne-a declarat Emil Ravoiu, lider Cartel Alfa. Acesta sustine ca a incercat in citeva rinduri sa formeze un sindicat al societatii insa conducerea s-a impotrivit. SC VEF SA Focsani este una dintre putinele fabrici din tara specializata in fabricarea vaselor emailate, produse metalice obtinute prin deformare plastica si fabricarea de constructii metalice si parti componente. Societatea activeaza inca din anul 1979 si a fost privatizata in 1991. In alta ordine de idei, de la inceputul anului si pina in prezent nu mai putin de 70 de agenti economici vrinceni si-au exprimat dorinta de a concedia colectiv sau individual un numar total de 1.119 muncitori, care vor ramine fara loc de munca pina in luna august. Societatile care au recurs la concedieri sint din domenii precum constructii, prelucrarea lemnului, comert cu amanuntul sau industria constructiilor metalice. Orasul Focsani, in prezent, se bazeaza pe industria confectiilor, domeniu care face ca rata somajului pe judet sa se pastreze la data de 31 mai la valoarea de 5,6%, cu un numar total de 8.496 de someri. (Daniel GIRLEANU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.