Social

Angajatii Laminorul, din nou proteste la poarta fabricii

Iulia Crețu
2 iul 2009 1165 vizualizări
Directorul Matei Neagu spune ca nu are de unde plati pentru ca productia e inca pe stoc, nevinduta u muncitorii solicita politicienilor sa gaseasca solutii reale pentru sectorul economic u din 450 de angajati, numai 40 lucreaza in acest moment

Noi proteste la poarta fabricii de laminate Laminorul SA Focsani. Ieri s-au strins nemultumiti in fata societatii aproape 80 de muncitori care au solicitat sa li se acorde salariile restante pe doua luni de zile. Oamenii au declarat ca nu pot trai cu aer, ca au rate si facturi restante si au amenintat ca daca nu li se rezolva situatia vor picheta din nou sediul Prefecturii Vrancea. Muncitorii s-au declarat nemultumiti nu doar de aminarea platilor salariale, dar si de faptul ca politicienii de la guvernare nu gasesc solutii de iesire din impas pentru sectorul economic. Liderul de sindicat de la Laminorul, Stan Codrescu, a declarat pentru Agerpres ca din cei 450 de angajati, la ora actuala numai 40 lucreaza, restul fiind in concediu fara plata. Acesta a mai spus ca salariile din urma au fost acordate in ordine alfabetica si ca, in mod normal ar fi trebuit sa se ajunga la litera M, insa numai angajatii cu A si B si-au luat banii pe luna mai. Directorul fabricii, Matei Neagu, a venit la un moment dat in mijlocul oamenilor sai si a explicat ca nu are de unde da salarii din moment ce productia fabricii se afla inca pe stoc. "Tot ceea ce producem nu se mai vinde, este pe stoc. Multe societati au la rindul lor datorii mari la noi, motiv pentru care nu avem bani pentru a va plati salariile", le-a spus muncitorilor directorul Matei Neagu. Protestele la fabrica de laminate au izbucnit de la inceputul anului, dupa ce la finele lui 2008 au scazut vinzarile Laminorul. Societatea nu are contracte in derulare cu termene si cantitati certe, ci doar contracte comerciale cadru. O parte din muncitori a lucrat in luna mai pentru onorarea unei comenzi pentru o firma din Rusia. Actionarul majoritar al societatii este un fond de investitii din Marea Britanie, reprezentat de Fathi Taher. Acesta nu a participat la intilnirile de la Prefectura Vrancea, dar nici la discutiile de la nivel central purtate in speta Laminorul. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.