Social

Spitalul din Focsani, luat la puricat

Raluca Manolache
1 iul 2009 1195 vizualizări
Inspectorii Ministerului verifica indicatorii medicali si economici din anii 2007 si 2008 Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Pantelimon Focsani s-a aflat primul pe lista unitatilor ce trebuie verificate de comisia desemnata de Ministerul Sanatatii.

Astfel, comisia de la Ilfov formata din reprezentanti ai Ministerului si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate s-a aflat ieri la cea mai mare unitate spitaliceasca din judet pentru a verifica indicatorii medicali si economici din anii 2007 si 2008. Pe parcursul controlului managerii spitalelor au obligatia de a prezenta, in termen de 48 de ore de la cererea comisiilor, date privind modul de angajare a fondurilor fata de bugetul aprobat, planul de achizitii aprobat pe fiecare an si termenul de finalizare a procedurilor pe fiecare trimestru, serviciile externalizate si costurile aferente acestora, numarul pacientilor internati si externati, costul mediu/zi de spitalizare, costul medicamentelor /zi sau numarul de bolnavi internati la un medic/asistenta medicala/infirmiera. De mentionat este ca unitatea are datorii catre furnizorii de medicamente si materiale sanitare de aproape 18 milioane de lei. Peste 1,1 milioane de lei ar fi trebuit sa ajunga la furnizori inca din noiembrie 2007, aproape 9,8 milioane de lei s-au strins in 2008, iar in 2009 s-au mai facut datorii de 1,7 milioane de lei. Comisia de la Ilfov urmeaza sa verifice si Spitalul orasenesc Panciu si Spitalul municipal Adjud. La sfirsitul perioadei de control, toate datele colectate vor fi confruntate cu datele existente la furnizori, pentru a se lua o decizie privind legalitatea datoriilor si gasirea unor solutii pentru deblocarea situatiei. (Raluca MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 6 ore, 38 minute, 47 secunde
Ha, ha, ha..... legalitate? Parol! Sa vedem ce demiteri vor avea loc, e timpul; au avut mult prea mult noroc pana acum! Se vor cruci...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.