Social

Call-center pentru bolnavi

Raluca Manolache
29 iun 2009 1008 vizualizări
In Vrancea au existat noua centre de permanenta, care s-au desfiintat din lipsa fondurilor u astfel de centre ar putea reaparea la Dumitresti, Naruja si Racoasa u pacientii ar avea posibilitatea de a consulta un medic la orice ora din zi si din noapte

Ministrul Sanatatii, dr. Ion Bazac, vrea sa transforme centrele de permanenta in call-center. Se doreste ca incepind cu cel de-al treilea trimestru al acestui an sa fie infiintate noi centre de permanenta sub forma de call-center, medicii de familie urmind sa acorde 24 de ore din 24 recomandari si informatii medicale telefonice. Astfel, persoanele care vor avea probleme medicale vor putea solicita consultatii telefonice direct de la medici. Medicii de familie vor acorda asistenta medicala in aceste centre in afara orelor de program si vor avea un contract separat, dupa ce vor fi instruiti si vor putea utiliza in comunicarea cu pacientii protocoale standard care vor fi realizate in perioada urmatoare. "în prima faza vom infiinta doua astfel de centre pilot de tip call-center, unul in mediu urban si celalalt in mediul rural. De saptamina viitoare (aceasta, n.r), o echipa mixta MS-medici de familie va incepe sa lucreze la modificarea cadrului legislativ si elaborarea normelor metodologice de functionare ale acestor noi institutii. Reorganizarea centrelor de permanenta va aduce beneficii atit pacientilor, care vor avea la dispozitie posibilitatea consultarii unui medic la orice ora din zi si din noapte, cit si spitalelor si serviciilor de ambulanta, care, in acest fel, vor fi degrevate de rezolvarea unor cazuri simple, care nu sint urgente ori care nu necesita tratament de specialitate", a declarat ministrul Sanatatii. La nivelul judetului Vrancea au mai existat tentative privind infiintarea centrelor de permanenta insa acestea nu au prins, mai ales in rindul autoritatilor locale care nu au dorit sa sprijine proiectele de acest gen. Primul centru de permanenta a aparut in judet in 2002. Per total au fost infiintate noua centre in Focsani, Dumbraveni, Vidra, Odobesti, Panciu, Marasesti, Reghiu, Naruja si Tulnici, care insa s-au desfiintat la scurt timp. Reprezentantii din sanatate spun ca neimplicarea autoritatilor si lipsa fondurilor au dus la desfiintarea acestora. In prezent, astfel de unitati s-ar putea realiza la Dumitresti, Naruja si Racoasa, acolo unde exista locatii functionale. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.