Social

Mamografii gratuite pentru vrincence

Raluca Manolache
27 iun 2009 2182 vizualizări
Femeile din Vrancea vor putea afla in mod gratuit daca au cancer de sin. In acest sens, in perioada 12-26 iulie Fundatia Renasterea va pune la dispozitia acestora un mamograf mobil.

Pentru aceste investigatii vrincencele nu vor trebui sa scoata nici un ban din buzunar insa vor trebui sa prezinte un bilet de trimitere de la medicul de familie cu indicatia - mamografie bilaterala, bilet adresat Fundatiei Renasterea. Cel mai probabil, spatiul in care se vor prezenta femeile este Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon"Focsani, unde o astfel de investigatie costa 50 de lei. De mentionat este ca mamografia reprezinta examinarea radiologica a sinului in vederea depistarii cancerului de sin in stadii incipiente. Este o metoda indispensabila pentru orice femeie care a trecut de 40 de ani sau care prezinta risc crescut de cancer mamar. Mamografia se bazeaza pe utilizarea razelor X pentru a detecta cancerul de sin si alte afectiuni ale sinului. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 14 ore, 23 minute, 25 secunde
Daca exiata posibilitatea si pt. pers. u handicap de sex feminin din centrele de la odobesti bine inteles cu respectarea celor solicitate . Desii o pesr,.de sex feminin cha in urma cu ceva timp a citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.