Social

Cartel Alfa picheteaza Prefectura

Daniel Garleanu
10 iun 2009 954 vizualizări
Sindicalistii propun masuri anti-criza, pentru pastrarea locurilor de munca

Sediul Prefecturii va fi pichetat astazi de 50 de membri ai sindicatului Cartel Alfa, intre orele 11.00-13.00. Timp de doua ore sindicalistii, in frunte cu liderul vrincean Emil Ravoiu, vor incerca sa negocieze cu prefectul Raluca Dan masurile pe care le propun acestia guvernantilor. "Am intocmit un plan de actiuni anti-ciza reale. Guvernul a facut pina acum numai haos, circ si promisiuni electorale", spune Emil Ravoiu, nemultumit de conditiile de munca pe care le au angajatii. Pastrarea locurilor de munca este prima dorinta a sindicatului Cartel Alfa, deziderat pentru care se zbate inca din toamna anului trecut. De asemenea, printre masurile anti-criza propuse se regasesc si necesitatea remuneratiilor decente si politici fiscale echitabile, ajutoare de stat care sa mentina locurile de munca, somajul tehnic aplicat corect, blocarea privatizarilor in companiile de stat dar si salariul minim corelat cu cosul zilnic. Toate doleantele sindicatului vor fi prezentate Ralucai Dan pentru a fi trimise la Guvern. "Am trimis la Guvern mai multe scrisori, adrese si carti postale la care nu am primit nici un raspuns. Daca nu se iau masuri vom face un miting de amploare in Bucuresti, la sfirsitul lunii iunie", a mai spus Emil Ravoiu. Sindicalistii spera ca imprumutul de la FMI sa acopere propunerile lor si ca salariul minim sa fie de 50% din salariul mediu brut, in crestere graduala pina in anul 2014. La initiativa care a plecat din Vrancea au aderat si judetele Buzau si Braila. De altfel, pentru data de 12 iunie se anunta o alta greva la nivel national la care se va alinia si Cartel Alfa, in semn de solidaritate. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.