Social

Medicamente ieftine pentru mai multi pensionari

Raluca Manolache
3 iun 2009 979 vizualizări
Pensionarii cu venituri mici vor avea acces mai usor la medicamentele compensate in proportie de 90%. In acest sens, Ministerul Sanatatii a initiat un proiect prin care propune ridicarea limitei pina la care pensionarii au dreptul la medicatie compensata cu 90% de la 600 lei venit lunar la 700 de lei venit lunar.

"Pentru a veni in sprijinul unui numar cit mai mare de pensionari cu venituri relativ modeste si care necesita, pe linga ingrijiri medicale, medicamente de cele mai multe ori la valori pe care nu le pot suporta, Ministerul Sanatatii a identificat ca masura de interventie asigurarea accesului la medicamente compensate 90% pentru pensionarii cu venituri numai din pensii de pina la 700 lei pe luna, in loc de 600 lei cum este in prezent", se arata in proiect. Chiar daca vor fi tot mai multe persoane incluse in program, Ministerul estimeaza ca impactul asupra fondului de sanatate si bugetului MS nu va fi direct proportional cu aceasta crestere, datorita scaderii preturilor medicamentelor de la 1 aprilie 2009. La nivelul judetului programul a prins foarte bine, intr-o singura luna 2.524 de pensionari cu pensii de pina la 600 de lei solicitind medicilor de familie pilule compensate. Prescrierea de medicamente compensate 90% pentru pensionarii cu venituri mici se face numai de catre medicii de familie, in limita unei singure retete pe luna, in valoare de maximum 300 lei. 50% din costul retetei este suportat de la fondul unic al asigurarilor sociale de sanatate, 40% din bugetul MS, iar 10% de asigurat. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.