Social

Sanitarii si-au asigurat locurile de munca

Raluca Manolache
25 mai 2009 1010 vizualizări
Cadrele medicale nu trebuie sa isi mai faca griji ca si-ar putea pierde locul de munca din pricina recesiunii.

In acest sens, Federatia Sanitas a incheiat un protocol cu Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate prin care locurile de munca si salariile sint garantate pe toata perioada anului 2009. De asemenea, sanitarii isi vor primi si sporurile si primele de stabilitate, conform contractelor colective de munca. "Acest acord ne da o speranta ca ministrul Sanatatii ne va fi aproape in asa fel incit reducerea de personal si scaderile salariale sa fie estompate la timp. De asemenea, la sfirsitul anului speram sa primim o crestere salariala in functie de buget", a precizat Claudiu Grosu, liderul Sanitas filiala Vrancea. Conform acestui acord, Ministerul Sanatatii va sustine cresterile salariale doar dupa introducerea sistemului de coplata, dar si acordarea primei de vacanta cu conditia incadrarii in cheltuielile aprobate cu aceasta destinatie. Totodata, sindicalistii vor putea participa la elaborarea proiectului de lege a sanatatii. Cadrele sanitare primesc in acest moment, pe linga salariul de baza, mai multe sporuri, dar si doua prime de stabilitate la nivelul salariului de baza. Ramine de vazut daca acest protocol se va putea pune in practica si la nivelul judetului in conditiile in care la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani s-a umblat deja la anumite sporuri, iar prima de stabilitate de anul trecut inca nu a ajuns la salariati. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 21 ore, 37 minute, 10 secunde
Fix vorbe in vant, ca de fiecare data; iar unii lideri vor sa isi mai vada numele in presa, nu , ca ar lupta careva pentru drepturile angajatului, ba mai mult are grija angajatorului, dar putini citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.