Social

Liceenii panceni, aproape de copiii romi

Ciprian Fânaru
22 mai 2009 792 vizualizări
Zilele trecute, cu ocazia Saptaminii Nationale a Voluntariatului, Asociatia Rom pentru Rom a desfasurat o serie de activitati.

Cea mai importanta dintre acestea, la care au participat copiii de la Liceul Teoretic "Ioan Slavici" Panciu, s-a intitulat "Exprima-te prin fapte! Fii voluntar pentru o zi!". Sub egida acestei activitati, copiii au interactionat si socializat cu voluntarii, lucrindu-se in echipa. Desene pe tema voluntariatului, alfabetizare, activitati manuale si sportive, concurs de desene pe asfalt, toate acestea au fost realizate cu sprijinul elevilor panceni, care au inteles se pare importanta voluntariatului si satisfactia pe care aceasta "indeletnicire" benevola o poate oferi. La final, toti cei 39 de voluntari au primit cite o diploma de participare si cite un semn de carte facut de copiii centrului Pinocchio. Activitatile care au avut loc de-a lungul saptaminii trecute s-au desfasurat in cadrul proiectului "Educatia face diferenta", ajuns deja in cea 12-a luna de derulare. "Am reusit sa atingem un numar de 39 voluntari, si pentru acest lucru vreau sa le multumesc tuturor, in acelasi timp sper ca vor continua sa vina sa ne acorde ajutorul lor", ne-a spus presedintele Rom pentru Rom, Elena Munteanu. Copiii de la centru merg in aceste zile si la Casa de Cultura, unde fac repetitii pentru spectacolul din data de 1 iunie. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.