Social

Morti pe patul de spital

Raluca Manolache
20 mai 2009 1141 vizualizări
Bolile cardiace si ciroza hepatica le-au pus capac mai multor vrinceni internati la Spitalul din Focsani Nu toti bolnavii care s-au internat in Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Pantelimon Focsani au reusit sa mai iasa pe propriile picioare din saloane.

Pentru ca afectiunile de care sufereau erau grave, 161 de vrinceni au murit in primele trei luni din acest an pe patul de spital, in ciuda ajutorului medical primit. Cele mai multe decese s-au inregistrat in sectii precum gastroenterologie, cardiologie, neurologie, dar si chirurgie generala. Medicii atrag atentia ca bolile de inima si ciroza hepatica duc la tot mai multe decese. De exemplu, in sectia de cardiologie au murit 18 persoane, principalele afectiuni care le-au scurtat viata fiind insuficienta cardiaca, cardiopatia ischemica sau angina pectorala. Si vrincenii care au probleme digestive le-au pus probleme medicilor. Astfel, 13 decese s-au inregistrat in rindul persoanelor diagnosticate cu ciroza hepatica, afectiune care apare in rindul celor care au fost infectati cu virusurile hepatice B sau C sau care consuma alcool in exces. "Virusii hepatitei B sau C in combinatie cu consumul de alcool duc la aparitia cirozei hepatice. Numarul decesurilor in cazul persoanelor cu ciroza hepatica este constant. Daca pina acum bolnavii care sufereau de aceasta afectiune se tratau acasa, in ultimii ani acestia isi iau boala in serios si vin la spital", spune Alina Pelin, purtatorul de cuvint al Spitalului. De altfel, in primele trei luni din acest an 9.927 de bolnavi au trecut pragul Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" pentru ca se simteau rau. Acestia au totalizat 60.925 zile de spitalizare. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.