Social

Servicii medicale online

Raluca Manolache
19 mai 2009 1040 vizualizări
Medicamentele vor putea fi prescrise si in sistem electronic prin Sistemul National de Prescriptie Electronica , proiect creat de Ministerul Sanatatii, în colaborare cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Acest sistem prevede centralizarea, transferul si schimbul de informatii intre medicii prescriptori, casele de asigurari de sanatate si farmacii, dar si eliminarea erorilor de medicatie si neregulile care apar in sistemul actual de prescriptie. De asemenea, initiatorii cred ca se va imbunatati sistemul de monitorizare si control al consumului de medicamente. "Cu siguranta va fi un program care va usura munca medicilor. Este si in interesul medicilor si pacientilor sa se elimine birocratia si sistemul de sanatate sa fie mai flexibil. Este insa o masura care s-ar putea sa creeze probleme pentru ca nu toti medicii stapinesc programele informatice. Vor trebui sa invete mai mult si sa se ocupe de acest program", a precizat Mihai Copaci, seful Casei de Asigurari de Sanatate (CAS). Proiectul are un buget total de 88.714.500 lei si presupune atit achizitia de echipamente si aplicatii informatice, cit si instruirea utilizatorilor. Potentialii beneficiari ai proiectului vor fi cele 44 de Case de Asigurari de Sanatate, 5.350 farmacii si 30.000 medici care au contract cu casele judetene de asigurari de sanatate. (R. MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.