Social

Sindicalistii vrinceni marsaluiesc azi in Capitala

Ciprian Fânaru
14 mai 2009 1037 vizualizări
Acestia cer in primul rind siguranta locurilor de munca, in contextul in care institutiile vor avea noi sefi, numiti politic de catre actuala putere

Reprezentantii Blocului National Sindical, filiala Vrancea, si-au anuntat ieri prezenta la protestul din Bucuresti. In jur de 100 de persoane din Vrancea se vor alatura astazi unui mars programat sa se desfasoare pe traseul Bulevardul Kisselef, Piata Victoriei, Ministerul Muncii. Liderul de sindicat vrincean al BNS, Dumitru Adam, a anuntat ieri intr-o conferinta de presa ca oameni din cinci sindicate active se vor deplasa in Capitala. Astfel, 40 de angajati de la Posta Romana, 30 de la sucursala Electrica, 10 de la productia de energie termica UDET, 10 de la transport local si 15 de la fabricile de confectii Incom Vranco si Euroconf vor participa la mars si, alaturi de colegii din toata tara, vor depune o petitie la minister. Principalele nemultumiri sint legate de accentuarea efectelor crizei economice si nesiguranta locului de munca. Sindicalistii au inaintat si la Prefectura un document cu caracter informativ care priveste doleantele lor. Gigi Mihalache, liderul sindical de la Posta din Vrancea, spune ca salariatii, in numar de 540, nu se tem de locul de munca cel putin pina in 2012, cind se incheie prima etapa a restructurarilor programate.


Politica face legea la Electrica


Pe de alta parte, la sucursala Electrica este foarte probabil sa vina noi sefi, cel putin la esalonul secund. Romica Sandu, de profesie jurist, fost patron la agentia de turism Santour, un om din afara sistemului, sutinut insa de PD-L, ar putea ocupa functia de director al Agentiei de Intretinere si Servicii Energetice. O problema importanta cu care se confrunta Electrica Serv este lipsa specialistilor, dar se spera ca disponibilizarile sa nu afecteze angajatii celor trei mari ramuri ale Electrica. In fruntea sucursalei Electrica SA se pare ca va ramine conservatorul Dumitru Danila, care se bucura de sprijinul PSD, dupa serviciile oferite partidului in campania electorala. Si liberalul Gabriel Corneanu, directorul Agentiei de Furnizare a Energiei Electrice, ar putea fi schimbat tot cu un democrat liberal din subordinea sa. Surse neoficiale spun ca acesta ar putea fi juristul Ionel Preda. Tocmai din acest motiv sindicalistii se si asteapta la anumite schimbari, tinind cont ca politicul pare sa dicteze in unitate. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.