Social

19 ani de procese pentru o tarla de vie

Nicoleta Cristea
7 mai 2009 1081 vizualizări
Dumitru Virlan se judeca din 1992 pentru o parte din via mostenita de la parinti u acesta spune ca are decizii favorabile, insa suprafata pe care i-a recunoscut-o instanta ca fiind a lui a fost atribuita altcuiva, in fals

Un barbat din Braila incearca din 1992 sa isi recupereze o parte dintr-un teren din Virtescoiu. Dumitru Virlan spune ca, dupa ce suprafata i-a fost ocupata in mod abuziv, primaria Virtescoiu a si eliberat un titlu de proprietate asupra terenului, unei alte persoane, fara nici un temei. "Sint cele mai odioase atrocitati care se comit prin exproprierea propriului pamint. Nici in timpul stapinirii turcilor, nici in timpul stapinirii tatarilor stramosii nostri nu au fost desmosteniti de propriul pamint. Sint purtat de 19 ani prin tribunale si acum sint si desmostenit", se plinge Virlan, aducind acuzatii la adresa judecatorilor care, spune el, au refuzat sa respecte deciziile care i-au fost favorabile. Aceasta, in ciuda faptului ca din 1993 dreptul de proprietate asupra terenului respectiv i-a fost recunoscut printr-o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Virlan povesteste ca in martie 1991 a depus cerere la Primaria Virtescoiu la Legea 18, pentru reconstituirea unei suprafete de 2 ha teren cu vie in punctul Sutu si, in ciuda faptului ca solicitarea i-a fost aprobata de comisia judeteana, nici pina in acest moment nu a intrat efectiv in posesia intregului teren, pentru ca 11.280 mp din acesta a fost dat altcuiva. Acesta sustine ca, intre 1991 si 1995, 11.280 mp din terenul lui a fost in posesia lui Nicolae Aldea, in mod abuziv, motiv pentru care s-a si adresat instantei. In 1992 au inceput procesele, iar anul urmator a primit o hotarire la Tribunalul Vrancea, care a ramas definitiva la Curtea Suprema de Justitie, prin care comisia locala din Virtescoiu a fost obligata sa ii restituie terenul. In acelasi an, 1993, braileanul a depus o notificare la executorul judecatoresc pentru a pune in executare sentinta care il favoriza, insa se plinge ca anul urmator, primarul de atunci, Georgeta Serban, a refuzat executarea ei, motiv pentru care Virlan s-a adresat parchetului general. "Noul primar Georgeta Serban nu numai ca nu respecta hotarirea judecatoreasca, dar intocmeste un proces verbal fictiv fara nici o acoperire juridica pe numele Ioana Mihalache, punind-o in posesie si cu suprafata mea de vie de 11.280 mp, fara sa aiba cerere depusa pentru reconstituire. Acest proces verbal a fost semnat de primarul Georgeta Serban, secretarul Gheorghe Gurau si delegatul OCOT Vrancea Maria Iordache. Prin acest proces verbal s-a intocmit titlul de proprietate nr. 37364 din iulie 1994, pe numele Ioana Mihalache", arata in dosar Virlan modul in care a fost lasat fara teren. Barbatul spera insa ca justitia sa-i dea dreptate in final. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.