Social

Toxiinfectie alimentara la o pomana din Paunesti

Raluca Manolache
7 mai 2009 1250 vizualizări
Medicii au preluat probe din mincarea servita la pomana, dupa ce zece copii au ajuns la spital

Mai multi copii din comuna Paunesti au ajuns pe mina medicilor de la sectia de boli infecto-contagioase de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani prezentind simptomele unei toxiinfectii alimentare. Totul s-a intimplat la finele lunii aprilie, cind 10 copii din comuna au avut nevoie de tratament medical dupa ce au mincat la o pomana facuta de un localnic pentru comemorarea unui decedat. Pustii au ajuns la spital dupa ce au acuzat dureri de burta, varsaturi, diaree si o stare generala de rau, semne clare ale unei toxiinfectii alimentare. Din fericire, dupa ce au fost supusi unui tratament medical strict, copiii au putut pleca acasa pe picioarele lor. Diagnosticul pus de medici a fost de infectie alimentara cu stafilococ. "Formele de boala ale pacientilor au fost medii si usoare, cu evaluare rapid favorabila", a spus ec. Carmen Gheorghiu, purtatorul de cuvint al Directiei de Sanatate Publica. In urma incidentului si inspectorii sanitari au intrat pe fir si au demarat o ancheta pentru a se stabili cu exactitate care au fost produsele care au dus la imbolnavirea celor mici. "Copiii au fost la o pomana si s-au intoxicat. 10 copii au fost internati la Spitalul din Focsani, dar acum sint in regula. Au venit cei de la Directia de Sanatate Publica si au luat probe din produsele alimentare servite", a declarat primarul comunei, Aurel Petrila. Acum, sanitarii asteapta rezultatele de laborator pentru a vedea care a fost preparatul "problema". Cadrele medicale atrag atentia ca pericolul aparitiei toxiinfectiei alimentare creste mai ales vara. Din cauza temperaturilor ridicate, alimentele pastrate in conditii necorespunzatoare se degradeaza mai repede si ajung sa ne puna sanatatea in pericol. Autoritatile atrag atentia ca la mesele publice este obligatoriu sa se pastreze probe de mincare timp de 48 de ore. Simptomele datorate toxiinfectiei apar intre 18 si 36 de ore de la consumarea alimentelor infestate. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 3 ore, 30 minute, 50 secunde
http://booster7041.sunphoto.ro se putea si mai rau!
, acum 739397 zile, 3 ore, 30 minute, 50 secunde
asa e la paunesti nu ai cu cine discuta se paeaza di colu colu nu mai e responasbilitate ....halal sat
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.