Social

20 de vrinceni au folosit cardul de sanatate in strainatate

Mihaela Beșleagă
4 mai 2009 1119 vizualizări
Vrincenii au apelat in numar destul de mare anul trecut la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) pentru un card european de asigurari de sanatate

In anul 2008 au fost eliberate 1.294 carduri, iar 20 de persoane au beneficiat de servicii de urgenta in tari membre UE prin intermediul acestui card. Pentru acestea s-a achitat suma de 53.880 lei, ce a fost decontata caselor de asigurari de sanatate din tarile respective. Asiguratii au beneficiat de servicii medicale cu preponderenta in Italia, Spania, Germania si Franta. In acest an au fost eliberate deja 366 de astfel de carduri. Acestea au fost datele prezentate recent de catre Marta Harabula de la Casa de Asigurari de Sanatate in cadrul sedintei Colegiului Prefectural. "Majoritatea celor care solicita cardurile de sanatate sint pensionari. Nu se percep taxe pentru eliberarea acestuia", a specificat Marta Harabula. Cardul european de asigurari sociale de sanatate este documentul care confera titularului asigurat dreptul la prestatii medicale necesare in cadrul unei sederi temporare intr-un stat membru al UE. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.