Social

Scrisori despre gripa porcina

Raluca Manolache
4 mai 2009 988 vizualizări
Ministerul Sanatatii Publice vrea sa informeze populatia despre noul tip de gripa AH1N1 cu ajutorul ... scrisorilor.

Epistolele ar urma sa fie trimise cetatenilor in aceasta saptamina si contin instructiuni privind masurile de prevenire pe care trebuie sa le ia o persoana in cazul in care ar putea fi atinsa de gripa porcina. "Aceasta decizie a fost luata in urma intilnirii ministrilor sanatatii de la Luxemburg si se aplica in toate tarile membre. Astfel, fiecare ministru a primit in mapa de tara o scrisoare in limba nationala, pentru a fi distribuita catre populatie. In Romania, distributia scrisorii va fi realizata gratuit, cu sprijinul institutiilor statului, din dispozitia Comitetului National pentru Situatii de Urgenta", a spus ministrul Sanatatii, Ion Bazac. Pina in prezent, in Romania nu a fost semnalat nici un caz de gripa porcina, dar autoritatile sint in alerta, fiind luate anumite masuri de sanatate publica pentru prevenirea si controlul gripei cu noua tulpina de virus AN1H1. Preventiv, de vineri, in spitalele de boli infectioase au fost constituite comisii responsabile de managementul posibilelor cazuri de gripa porcina si a fost introdus sistemul de raportare zilnica a numarului de infectii acute respiratorii superioare, pneumonii si gripa. "în prezent, avem capacitatea de a trata 460.000 de persoane cu medicatie antivirala. Este un stoc actualizat, la zi, suficient pentru situatia actuala. Evident, daca va fi necesar, vom creste aceasta rezerva", a mai declarat ieri ministrul Ion Bazac. Organizatia Mondiala a Sanatatii a confirmat ca pina la aceasta data s-au inregistrat 615 de cazuri confirmate de gripa porcina in 15 tari din lume. Masurile preventive vin pe fondul alertei mondiale cu privire la pericolul unei pandemii cu gripa porcina, care are capacitatea de a se raspindi extrem de rapid. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.