Social

Gituit pentru trei felii de piine

Mihaela Beșleagă
30 apr 2009 1631 vizualizări
Un barbat cu handicap de la Odobesti reclama ca a fost agresat fizic de bucatarul de la cantina

Un asistat cu handicap din Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap (CRRPH) Odobesti sustine ca in urma cu doua zile a fost agresat de bucatarul de la cantina unitatii, dupa ce si-a cerut portia de trei felii de piine. Grigore Nicolae Stanciu, in virsta de 35 de ani, care locuieste in centru impreuna cu sotia, este si angajat ca om de serviciu la CRRPH. "Pentru trei felii de piine am fost gituit, am inca semne pe git. I-am spus bucatarului doar atit: «Da-mi si mie piinea care mi se cuvine». Mi-a zis: «Du-te si cumpara-ti, ca esti salariat». Asta este un abuz, e dreptul meu la piine. Si asa, cu mincarea stam rau, nici sa traim, nici sa murim", ne-a spus Grigore Nicolae Stanciu, asistat la CRRPH Odobesti. Daniela Nicolas, seful Directiei pentru Protectia Persoanelor Adulte cu Handicap (DPPAHAN), care are in subordine Centrul, ne-a declarat ca s-a demarat deja o ancheta in acest caz. "Nu detin prea multe informatii in acest moment. Am trimis ieri o echipa sa cerceteze ce s-a intimplat, urmeaza o nota de informare si in functie de concluzii vom numi o echipa disciplinara si vom lua masurile care se impun", a mentionat Daniela Nicolas, directorul DPPAHAN din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului (DGASPC) Vrancea. Asistatul-angajat Grigore Stanciu este nemultumit si de faptul ca 80% din salariul de circa 600 lei merge in contul platii cheltuielilor de intretinere in camin. In aceeasi situatie se afla si alti asistati care sustin ca astfel nu le ajung banii pentru a-si plati ratele la banci. (Mihaela BESLEAGA)


Meniu cu ciine, la CITO Odobesti


Ciinii sint cei mai buni prieteni ai omului si cind vine vorba de servitul mesei, sau cel putin asta spun unii asistati ai Centrului de Integrare prin Terapie Ocupationala (CITO) Odobesti. "Sint angajati CITO, oameni de serviciu, dintre asistati, care au ciini, cite trei-patru, iar bucataresele le permit sa intre cu ei in bucatarie si chiar sa se urce pe mese", ne-a sesizat un asistat de la CITO. Minimele norme de igiena interzic prezenta animalelor in blocurile alimentare. "Daca analizati cu atentie fotografia, veti observa ca este o poza tendentioasa, chiar un beneficiar tine animalul pe masa. Ciinii de la Centru sint ai lor, ei au voie sa aiba animale de companie, dar in nici un caz nu se serveste masa in prezenta animalelor, este contrar regulilor de igiena", a declarat Daniela Nicolas, directorul DPPAHAN din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului (DGASPC) Vrancea. (M. B.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 1 ora, 37 minute, 51 secunde
Referitor cu articolul despre meniu ,cu cainii in sala de mese este intentionat pregatit de acest Stanciu Grigore care de un timp este in conflict cu unii beneficiari de la centru c.i.t.o., deoarece citeste integral
, acum 739399 zile, 1 ora, 37 minute, 51 secunde
Scuze pt.titlu de la primu comentariu,deoarece se intelege altceva
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.