Social

Farmacistii vor transparenta cind vine vorba de bani

Raluca Manolache
24 apr 2009 912 vizualizări
Deocamdata nu se stie care va fi plafonul peste care nu pot sari farmacistii, astfel incit sa nu riste neincasarea facturilor

Farmacistii vrinceni si-au dat intilnire ieri la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) pentru a purta discutii privind contractarea pe 2009. Dupa citeva ore de negocieri, farmacistii au cazut de acord cu reprezentantii bancii sanitare, nu inainte de a le solicita sa fie mult mai transparenti, mai ales atunci cind vine vorba de bani. Astfel, acestia doresc sa afle viziunea presedintelui CAS cu privire la sistemul sanitar, cu precadere la asigurarea populatiei cu medicamente gratuite si compensate, dar si modul in care se face evaluarea de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. "Nu ne este indiferent pe mina cui va fi bugetul alocat bancii din sistemul sanitar. Pentru transparenta activitatii manageriale am solicitat sa se publice pe site-ul Casei de Sanatate proiectul de management", a declarat Fevronia Stoica, presedintele filialei Colegiului Farmacistilor. De asemenea, reprezentantii unitatilor farmaceutice doresc sa afle cum si in cit timp vor fi platite facturile care depasesc valoarea bugetului alocat. Situatia este cu atit mai complicata cu cit medicii nu au plafon pentru prescrierea retetelor, farmaciile nu trebuie sa se mai incadreze intr-un plafon, dar Casa de Sanatate are un buget bine delimitat pentru onorarea pilulelor. Colegiul Farmacistilor va solicita lamuriri la CNAS, in conditiile in care deja sint intirzieri la plata anumitor facturi. Farmacistii nu au primit din luna septembrie banii pe programele nationale de post-transplant si talasemie. Anul acesta, in relatii contractuale cu CAS Vrancea vor intra 80 de farmacii, care vor trebui sa raporteze zilnic numarul de retete onorate si valoarea acestora. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.