Social

Bebelusi seropozitivi

Raluca Manolache
22 apr 2009 1172 vizualizări
Bolile cu transmitere sexuala fac victime printre vrinceni

Virusul HIV continua sa faca victime printre vrinceni. Numai anul trecut au fost inregistrate zece cazuri noi de HIV/SIDA, din care doua la nou-nascuti din mame seropozitive. De altfel, Directia de Sanatate Publica, prin programul de supraveghere si control, a testat gratuit 4.457 de persoane, din care 2.965 gravide. Aceste persoane au fost testate pentru a se stabili prezenta sau absenta anticorpilor HIV. Testarea se face fie in urma unor afectiuni clinice care pot sugera prezenta infectiei cu virusul imunodeficientei dobindite, fie pentru ca pacientul face parte dintr-o categorie cu risc de infectare si a cerut un astfel de test. De asemenea, supravegherea si controlul bolilor cu transmitere sexuala s-a realizat prin asigurarea testarii serologice gratuite a 3.579 de persoane reprezentate de gravide si persoane neasigurate. In cadrul testarilor au fost identificate 64 de persoane afectate de diverse boli transmisibile, cum ar fi sifilisul, pentru care s-au realizat anchete epidemiologice prin cabinetul de profil de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani. Toate aceste persoane au primit tratament gratuit. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.