Social

De Paste, cumpatare la mincare si bautura

Raluca Manolache
18 apr 2009 891 vizualizări
Vrincenii care au de luat tratamente nu trebuie sa uite de ele

Ouale rosii, cozonacul si friptura de miel pot crea probleme digestive mai ales persoanelor care "uita" ca au tinut post si trebuie sa manince cite putin. Medicii recomanda cumpatarea in aceste zile, mai ales ca in fiecare an cadrele de la Unitatea de Primiri Urgente si Serviciul de Ambulanta se confrunta cu un numar tot mai mare de persoane care acuza probleme digestive din cauza exceselor alimentare. Cele mai expuse persoane la probleme digestive sint cele care au tinut tot postul, dar si persoanele care se afla in evidenta medicilor cu diferite afectiuni. In consecinta, cei care au tinut post nu trebuie sa manince imediat carne de miel, iar in prima zi de Paste se poate minca o friptura la gratar sau ceva mai usor, pentru ca organismul sa tolereze mai bine carnea. "Postul ajuta la detoxifierea organismului dupa iarna, cind s-au mincat cu precadere produse grase. Cu toate acestea, in post nu e bine sa evitam proteinele din brinza si oua pentru ca slabim prea tare imunitatea organismului. Cele mai frecvente probleme in aceste zile sint indigestiile, colecistopatiile si bolile de ficat" , spune Alina Pelin, purtatorul de cuvint al Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani. Si persoanele care sufera de anumite afectiuni trebuie sa aiba in vedere ce si cit maninca, si daca sanatatea lor depinde de vreun mdicament sa nu uite de el. Alina Pelin mai spune ca persoanele care se afla in evidenta medicilor cu boli cardiovasculare, diabet sau diferite boli de ficat, stomac sa aiba mare grija la ceea ce maninca si sa evite sarea si mincarurile grase. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.